Ibrahimović čestitao Ramazanski bajram

"Mjesec Ramazan, koji je na izmaku, naučio nas je da svakodnevno, posebnu ljubav moramo pokazivati prema roditeljima, djeci, rodbini, komšijama i prijateljima"

4103 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori.

"Ramazanski Bajram dolazi kao kruna odricanja, oprosta, iskrenosti, posvećenosti, ljubavi, milosti i poštovanja, koje smo nastojali da svakodnevno praktikujemo tokom prethodnih 30 dana posta. Bajram je blagdan koji nosi poruke mira i prijateljstva, praznik koji nas uvijek iznova podsjeća da širimo uzajamno uvažavanje, sklad i toleranciju. Mjesec Ramazan, koji je na izmaku, naučio nas je da svakodnevno, posebnu ljubav moramo pokazivati prema roditeljima, djeci, rodbini, komšijama i prijateljima", naveo je Ibrahimović.

Vjeruje da ćemo svi zajedno, u vremenu koje je pred nama, "posebno tokom bajramskih dana, širiti poruke uvažavanja i međusobnog poštovanja i sa ponosom istaći da su multikonfesionalni, multietnički i multikulturalni sklad temelj države Crne Gore".

"U ime Bošnjačke stranke i u svoje ime, čestitam Ramazanski Bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun", naveo j Ibrahimović.