TOB: Odbacujemo optužbe da je omalovažavana Ukrajina ili bilo koja žrtva, grupu čine Ukrajinci i Rusi koji se druže

"Budva je prestižno turističko mjesto koje neko fašisoidnim stavovima pokušava da pretvori u poligon za politička prepucavanje globalnih razmjera"

14168 pregleda 7 komentar(a)
Turistička organizacije Opštine Budva, Foto: Turistička organizacije Opštine Budva
Turistička organizacije Opštine Budva, Foto: Turistička organizacije Opštine Budva

Turistička organizacija Opštine Budva (TOB) saopštila je večeras da odbacuje sve pokušaje insinuacije kao i pokušaje inputiranja da je nastupom jedne od karnevalskih grupa na manifestaciji "Nek živi ljubav" došlo do omalovažavnja Ukrajine ili bilo koje žrtve.

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori saopštila je danas da je "zgrožena i odlučno osuđuje jučerašnji događaj u Budvi u sklopu Međunarodnog turističkog karnevala "Nek’ živi ljubav", tokom kojeg je bio primijećen ciničan i bezobziran pokušaj poistovjećivanja žrtve - Ukrajine i zemlje agresora – Rusije".

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva saopštio je večeras da se Turistička organizacija Opštine Budva narugala Ukrajincima i obrukala Budvu, te da traže javno izvinjenje njenih čelnika.

"Zapanjeni smo sa kojom dozom nerazumijevanja se komentariše nastup jedne od karnevalskih grupa koji je po svojoj ideji, sadržaju i porukama bio dobronamjeran. Prije svega TOB ne vrši cenzuru nastupa već pruža mogućnost umjetničke slobode i kreativnosti u nastupima. Sama činjenica da je grupa bila sastavljena od državljana Ukrajine i Rusije koji žive u Budvi i koji su se samoinicijativno okupili, osmislili nastup kojim se šalje poruka mira, ljubavi i nade da ove dvije zemlje mogu i trebaju da nađu rješenje za ratni sukob, demaskira netačne navode po ovom pitanju", ističe se u saopštenju TOB.

Oni su dodali da "čitajući saopštenja ambasade Ukrajine i lokalnog DPS-a stiče se utisak da je TOB organizovala vojnu paradu i da je umjesto kostima ova grupa koristila tenkove i bojeve glave, dok je stvarnost da je ova grupa nastupila u svečanim kostimima koji su bili ukrašeni zastavama Ukrajine i Rusije, pod maskama koje su nazvali Sunce".

"Inače ovu karnevalski grupu čine Ukrajinci i Rusi koji, ne samo što žive u Budvi, već se međusobno druže i smatraju da njihove dvije države treba što prije da postignu mir kako bi se rat završio. Očito je da lokalnom ogranaku DPS smeta što svjedočimo početku još jedne fantastične ljetnje turističke sezone, pa svojim jeftinim političkim pamfletima pokušava da skrene pažnju i minimizuje naš rezultata. Naravno da je predstojeći pozitivan rezultat plod rada Turističke organizaciji Opštine Budva koja čini sve zajedno sa Opštinom Budva da animira brojne goste da borave u našoj prestonici turizma. Svaki pokušaj minimizacije našeg rada demantuje činjenica da danas u našem gradu boravi preko 25.000 turista i da je pred nama uspješna sezona koja garantuje uspjeh turističkoj privredi. Ovo vidimo kao pokušaj da se Budvi nanese šteta i odvrate turisti iz Rusije i Ukrajine ali i iz drugih zenalja da nas posjete ovog ljeta i da im boravak bude prijatan", piše u saopštenju TOB.

Oni su poručili da ovom prilikom iznad svega žele da uvjere sve da su dobrodošli u Budvu, da čine sve da se u Budvi osjećaju ugodno bez obzira iz koje države dolazili.

"Budva je prestižno turističko mjesto koje neko fašisoidnim stavovima pokušava da pretvori u poligon za politička prepucavanje globalnih razmjera. TOB apeluje na sve da se uzdrže od zluradih komentara i da nam dozvole da radimo ono što najbolje umijemo, da dovedemo turiste u našu zemlju i učinimo sve da se ovdje osjećaju prijatno, jer je turizam najvažnija privredna grana u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju TOB.

Bonus video: