Vučinić: Mediji da ostanu "ventil demokratije" u službi građana boreći se bezuslovno za istinu i pravdu

"Bez slobode novinarske riječi, nema demokratskog društva. Zaštitimo novinare, gradimo društvo koje se temelji na istini, pravdi i slobodi usmene i pisane riječi, bez bojazni za svoj i život porodice", kazao je Vučinić

7224 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić čestitao je "predstavnicima sedme sile" Svjetski dan slobode medija i istakao želju da do kraja istraju na putu objektivnog i profesionalnog izvještavanja.

"Nadamo se da će naše društvo u budućnosti istrajati u težnji da se rukovodi demokratskim principima, gdje se nemili događaji verbalnog i fizičkog nasrtaja na novinare kojima smo bili svjedoci u prethodnom periodu, ne smiju ponoviti", kazao je Vučinić.

Više je nego izvjesno, smatra on, da nijedno društvo i država ne mogu da se izbore protiv nezakonitosti i nepravde, niti postignu promociju pozitivnih ljudskih i moralnih vrijednosti bez slobode novinarske riječi, te da samim tim država mora biti neminovni garant njihove zaštite.

"U vremenu kada se borimo sa dezinformacijama čiji smo često svjedoci na društvenim mrežama, mediji moraju da ostanu „ventil demokratije“ u službi građana boreći se bezuslovno za istinu i pravdu u nadi da ćemo zajedno graditi društvo demokratskih vrijednosti gdje će pravda biti jednaka za sve", navodi se u njegovoj čestitki.

Dodaje i da na ovaj dan ne možemo da ne podsjetimo na brojna nerasvjetljena ubistva novinara u Crnoj Gori, "koji su nažalost stradali pod palicom kriminalnog miljea, koji su na taj način pokušavali da prikriju zlodjela koja su činili u Crnoj Gori".

"Bez slobode novinarske riječi, nema demokratskog društva. Zaštitimo novinare, gradimo društvo koje se temelji na istini, pravdi i slobodi usmene i pisane riječi, bez bojazni za svoj i život porodice", kazao je Vučinić.

Bonus video: