Kotor će biti domaćin prvog velikog Foruma kreativnih industrija i medija

Forum je osmišljen kao platforma koja obuhvata više programskih segmenata koji obrađuju aktuelne i inspirativne teme iz domena tradicionalnih i novih medija, marketinga i komunikacija, gejminga, kao i umjetnosti i kreativnosti sa akcentom na muziku i film

2967 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CIM Forum
Foto: CIM Forum

Predavanja, radionice, panel diskusije, okrugli stolovi i razgovori sa najistaknutijim imenima medijske, kreativne, oglašivačke i ostalih komplementarnih industrija iz Crne Gore i regiona biće dio programa u Kotoru u okviru prvog CIM Foruma.

Forum će biti održan od 26. do 29. maja, a osmišljen je kao platforma koja obuhvata više programskih segmenata koji obrađuju aktuelne i inspirativne teme iz domena tradicionalnih i novih medija, marketinga i komunikacija, gejminga, kao i umjetnosti i kreativnosti sa akcentom na muziku i film.

"CIM Forum (Creative Industries and Media Forum) Kotor 2022 je nastao kao inicijativa nekoliko entuzijasta, profesionalaca, koji su, svako unutar svoje struke, uočili potrebu za jednim ovakvim okupljanjem i povezivanjem sa kolegama iz regiona, gdje će kroz razmjenu iskustava, diskusije o trendova, radionice za upoznavanje sa najboljim praksama, doprinijeti razvoju i unapređivanju kreativne i medijske scene u Crnoj Gori i šire", navode predstavnici Cim Foruma.

Kotor, kao scena na otvorenom, biće tačka umrežavanja talentovanih, kreativnih ljudi i stručnjaka i velika regionalna smotra ideja, inovacija, posla i zabave.

"Glavni program obuhvataju panel diskusije, predavanja koja vode poznati stručnjaci i gdje učesnici mogu podijeliti svoja mišljenja o stručnim i aktuelnim pitanjima. Sa ponosom ističemo da nam je veliko zadovoljstvo što, već na prvom CIM Forumu, imamo najveće stručnjake i najčuvenija imena iz cijelog Regiona Zapadnog Balkana i što regionalna i crnogorska javnost, od samog početka, prepoznaju značaj i veličinu jednog ovakvog događaja", pojasnili su iz organizacije.

Ovogodišnji CIM Forum broji preko 30 učesnika. Među njima su Zoran Kesić, Goran Milić, Domagoj Zovak, članovi benda The Books of Knjige, Who See klapa, Olivera Kovačević, Marčelo, Galeb Nikačević, Aleksandar Trifunovic, voditelji emisije Mentalno razgibavanje, Petar Komnenić, Dragana Kosjerina i mnogi drugi.

"Poseban segment programa čini CIM Awards 2022, gdje ćemo, u nekoliko kategorija, nagraditi najbolje i najuspješnije marketinške kampanje. Zato pozivamo kreativne i marketing agencije da kandiduju svoje projekte i radove i uzmu učešće u izboru za agenciju godine", navodi se u saopštenju.

Prateći program će činiti i zabavni sadržaji kao što su koncerti, žurke, radionice uz bokešku kužinu, kotorske krempite i dobrotske čipke...

Forum organizuju BMH agencija i NVU Art 365 uz podršku Opštine Kotor, Turističke organizacije Opštine Kotor i Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor.

Bonus video: