Adžić: Želim da poboljšam povjerenje građana u policiju

"Prioritet 43. Vlade je beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije i ispunjavanje obaveza iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24"

11356 pregleda 34 komentar(a)
Hrebičkova i Adžić, Foto: MUP Crne Gore/Twitter
Hrebičkova i Adžić, Foto: MUP Crne Gore/Twitter

Kao ministar želim da poboljšam povjerenje građana u policiju, a radiću i na osnaživanju postojećih instituta za nadzor nad radom policije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić nakon današnjeg sastanka Janinom Hrebičkovom, ambasadorkom Češke u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno na Tviteru, sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na prijateljske odnose dvije zemlje, a saglasili su se da ima prostora za unapređenje saradnje Češke i Crne Gore, naročito na planu unutrašnjih poslova.

Adžić je, dodaje se, saopštio da je pred bezbjednosnim sektorom period koji iziskuje intenzivne reforme i modernizaciju.

Dodao je da je obezbjeđivanje stabilnosti u bezbjednosnom sektoru preduslov dalje demokratizacije društva i napretka Crne Gore u pridruživanju Evropskoj uniji.

"Prioritet 43. Vlade je beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije i ispunjavanje obaveza iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24, te u tom kontekstu cijenim da bi pomoć Češke bila od izuzetnog značaja", poručio je Adžić.

Hrebičkova je, kako se navodi, saopštila da je uvjerena da će ova Vlada raditi u najboljem interesu građana i države, a da će kao takva imati punu podršku Češke.

"Češka u Crnoj Gori vidi pouzdanog partnera i spremna je da na strateškom i operativnom planu podijeli sa Crnom Gorom iskustvo i ekspertizu", istakla je Hrebičkova.

Bonus video: