Brđanin sa De Bol razgovarao o daljem intenziviranju saradnje Europola i crnogorske policije

Regionalna konferencija je okupila direktore policijskih službi Zapadnog Balkana, Grčke, Italije i Bugarske, kao i ostale visoke policijske zvaničnike, u cilju razmjene iskustava na temu "Izazovi u borbi protiv organizovanog kriminala"

2587 pregleda 1 komentar(a)
Učesnici Regionalne konferencije šefova policija u Skoplju, Foto: Uprava policije
Učesnici Regionalne konferencije šefova policija u Skoplju, Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin, na poziv direktora Biroa za javnu bezbjednost Sjeverne Makedonije Saša Tasevskog, učestvovao na dvodnevnoj Regionalnoj konferenciji šefova policija u Skoplju, saopšteno je iz Uprave policije.

Konferencija je, kako se navodi, organizovana od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Italije kroz Regionalni projekat "Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu - IPA 2019".

"Regionalna konferencija je okupila direktore policijskih službi Zapadnog Balkana, Grčke, Italije i Bugarske, kao i ostale visoke policijske zvaničnike, u cilju razmjene iskustava na temu 'Izazovi u borbi protiv organizovanog kriminala'. Gosti na otvaranju konferencije bili su i izvršna direktorica Europola, Katrin de Bol, izvršni direktor Interpola za policijske službe Stiven Kavanah i zamjenik generalnog direktora za javnu bezbednost Italije Vitorio Rici", piše u saopštenju.

U dijelu konferencije rezervisanom za bilateralne susrete, dodaje se, održan je bilateralni sastanak direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa saradnicima sa De Bol, gdje je bilo riječi o daljem intenziviranju saradnje crnogorske policije i Europola.

"Učesnici Regionalne konferencije su se saglasili da su posvećenost i odlučnost u regionalnoj saradnji najvažniji, te da regionalna saradnja mora da počiva na međusobnom povjerenju, kako bi jedinstvenim pristupom doprinijeli suzbijanju transnacionalnog kriminala. Prisutni na ovom događaju su zaključili da je potrebno dalje unapređivati saradnju kroz intenzivniju razmjenu informacija i iskustava, upotrebu svih raspoloživih mehanizama i resursa u borbi protiv organizovanog kriminala i korišćenje dostupnih alata i ekspertize Europola, Interpola i ostalih relevantnih međunarodnih organizacija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: