IJZCG: 82 nova slučaja koronavirusa, nema preminulih

Prijavljen je oporavak kod 76 pacijenata

16464 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 961 uzorak na novi koronavirus.

Ukupno je dijagnostikovano 82 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.

Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 29, Nikšića osam, Bara i Herceg Novog po sedam, Kotora šest, Ulcinja pet, Berana i Budve po četiri, sa Žabljaka tri, Iz Pljevalja, Tivta i sa Cetinja po dva i iz Bijelog Polja, Danilovgrada i Mojkovca po jedan.

Do 15 časova prijavljen je oporavak kod 76 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 564.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 235.726.

U Podgorici je aktivno 218 slučajeva koronavirusa, Nikšiću 60, Baru 46, Herceg Novom 40, Budvi 32, Kotoru 28, Ulcinju 26, Pljevljima 22, Beranama 20, Tivtu 18, na Cetinju 12 i u Danilovgradu 11.

U Mojkovcu je aktivno sedam slučajeva koronavirusa, u Bijelom Polju šest, Rožajama i Tuzima po pet, na Žabljaku tri, u Petnjici i Andrijevici po dva i u Kolašinu jedan.

U Gusinju, Plavu, Plužinama i Šavniku nijesu registrovani aktivni slučajevi koronavirusa.

Bonus video: