CGO: Rat u Ukrajini je još jedan pokazatelj da u Crnoj Gori ne smije biti igranja sa osnovnim vrijednostima

"Evropska i antifašistička ideja žive u Crnoj Gori i jedino na tim osnovama postoji zdrav potencijal za društvenu koheziju koja vodi progresu"

6918 pregleda 4 komentar(a)
CGO, Foto: Centar za građansko obrazovanje
CGO, Foto: Centar za građansko obrazovanje

Uoči dana Evrope, Centar za građansko obrazovanje (CGO) podvlači neophodnost odblokiranja pregovora sa Evropskom unijom (EU), stabilizacije političkih prilika u državi, ali i izgradnje vrijednosnog okvira u crnogorskom društvu na neupitnoj prozapadnoj i demokratskoj orjentaciji koja čini i temelj EU, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

"Nažalost, ovaj 9. maj dočekujemo u brojnim turbulencijama na globalnom, kao i na unutrašnjem, planu. Rat u Ukrajini je još jedan od pokazatelja da u Crnoj Gori ne smije biti igranja sa osnovnim vrijednostima, i da naše mjesto mora biti isključivo na strani demokratskih država", ističe se u saopštenju CGO.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su dodali da su evropska i antifašistička ideja žive u Crnoj Gori i da jedino na tim osnovama postoji zdrav potencijal za društvenu koheziju koja vodi progresu.

"Odgovornost je svih da radimo na oblikovanju društva u kojem dominiraju evropski standardi, najbolje prakse i antifašistički duh", zaključuje se u saopštenju CGO.

Bonus video: