Vučinić povodom 9. maja: Mlade moramo da učimo pravim tekovinama, koje su u vremenu bivšeg režima bile ugrožene

"Crnu Goru možemo graditi samo na istini i na pravim vrijednostima. Ponosan sam na svoje pretke koji su se iskreno borili i izgubili živote ne dočekajući da vide plodove svoje borbe. Srećan dan pobjede! Srećan dan Evrope"

4873 pregleda 5 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Dan pobjede nad fašizmom je dan kada se moramo sjetiti onih koji su podnijeli najveću žrtvu za tu pobjedu, poručio je Maksim Vučinić, predsjednik Radniče partije.

"Crna Gora je u drugom svjetskom ratu kao i u svakom koji je vojevala dala svoje najbolje kćeri i sinove, među njima i troje Vučinića, Milicu, ĐorđIja i Boža, a 9. maj je takođe dan kada bi svaka porodica u Crnoj Gori trebalo da se sjeti predaka koji su svojom žrtvom učinili da živimo u slobodarskoj državi sa osjećajem pobjede", rekao je Vučinić.

Takođe, kako je naglasio, "moramo učiti mlade generacije pravim tekovinama, koje su u vremenu bivšeg režima bile ugrožene".

"Međutim i dalje postoje značajne političke snage koje žele da prekroje istoriju i izjednače pogrešne sa pravim ličnostima. Moramo jasno reći da tekovine 12. i 13. jula nijesu iste tekovine, i da Crnu Goru možemo graditi samo na istini i na pravim vrijednostima. Ponosan sam na svoje pretke koji su se iskreno borili i izgubili živote ne dočekajući da vide plodove svoje borbe. Srećan dan pobjede! Srećan dan Evrope", zaključio je Vučinić.

Bonus video: