"Neko misli na vas"

U okviru projekta "Neko misli na vas"koji udruženje Pčelice i kompanija Jugopetrol,organizuju uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva unutrašnjih poslova, priliku da uče o bezbjednosti u saobraćaju, imali su osnovci iz Kolašina
178 pregleda 0 komentar(a)
Učenici OŠ Risto Manojlović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Učenici OŠ Risto Manojlović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 16.10.2017. 15:16h

Učenici osnovne škole "Risto Manojlović" naučili su , kažu, važnu lekciju. Sve ono što o saobraćajnim propisima i ponašanju na ulici nisu znali ili su zaboravili, sada će, obećavaju, svakodnevno primjenjivati, ali i podsjećati drugare da poštuju pravila.

A sve to zahvaljujući projektu "Neko misli na vas, koji realizuje udruženje "Pčelica" pod pokroviteljstvom kompanije "Jugopetrol", a uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sve ono što su o bezbjednosti u saobraćaju prethodnih mjeseci učili mališani iz vrtića, sada će savladati i osnovci i srednjoskolci iz više crnogorskih gradova.

"Održali smo edukativno predavanje za djecu starijeg uzrasta u OŠ "Risto Manojlović", gdje smo i mi nešto naučili od njih, a imali smo prilike da i njima damo neke konkretne savjete i preporuke kada je riječ o bezbjednosti i ponašanju djece u saobraćaju. Ono sto dalje u projektu slijedi jeste Podgorica, Danilovgrad i Tuzi pa će i djeca iz glavnog grada imati priliku da nauče ono što su i djeca sa sjevera", rekla je Đuldana Bero iz NVO "Pčelica".

Kraj školskog časa bio je prilika da kolašinski osnovci obnove ono što su naučili o saobraćajnoj kulturi i bontonu.

Svih ovih pravila učenici će se obećavaju, sjetiti svaki put kada izađu na ulicu.

Priliku da uče o pravilima ponašanja i bezbjednosti u saobraćaju, kroz projekat "Neko misli na vas", već su imali njihovi vršnjaci iz Bijelog Polja i Medjuriječja, a do kraja godine saobraćajni bonton savladaće i osnovci iz Podgorice,Tuzi i Danilovgrada.