Vuković: Savjet RTCG da provjeri optužbe Evropske radiodifuzne unije i utvrdi odgovornost

"Ili EBU daje netačne informacije i neosnovano optužuje ili je, pak, stručni žiri kojeg je izabrao generalni direktor RTCG uradio nešto što baca ljagu na crnogorski nacionalni medijski servis, ali i na državu Crnu Goru", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Skupštine Media Centra Dragoljub Vuković

2238 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Media centar pozvao je Savjet RTCG da temeljno provjeri optužbe koje je na račun RTCG uputila Evropska radiodifuzna unija (EBU) i utvrdi odgovornost u slučaju eventualnih propusta tokom glasanja za pjesmu Evrovizije.

"Isključivanje odluka žirija iz Crne Gore zbog dogovaranja glasova je suviše ozbiljna optužba EBU da bi mogla biti prećutana od strane Savjeta RTCG. Ili EBU daje netačne informacije i neosnovano optužuje ili je, pak, stručni žiri kojeg je izabrao generalni direktor RTCG uradio nešto što baca ljagu na crnogorski nacionalni medijski servis, ali i na državu Crnu Goru", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Skupštine Media Centra Dragoljub Vuković.

Vuković je istakao da javnost ima pravo da o ovome bude detaljno i tačno informisana, a da članovi/ce Savjeta treba da imaju na umu da su tamo da bi zastupali interese javnosti.

"Generalni direktor se ne može praviti mrtav u ovoj situaciji, pogotovo jer je on taj koji je izabrao žiri. Napominjemo da je i izbor predstavnice Crne Gore bio praćen ozbiljnim optužbama u vezi sa navodno unaprijed dogovorenim ishodom. Aktuelni menadžment je ukinuo Monteviziju kao bitnu kariku u procesu izbora nacionalnog predstavnika za pjesmu Evrovizije, koja je bila dobra prilika za afirmisanje mladih muzičara i kompozitora iz Crne Gore", saopštio je Vuković.

Bonus video: