Vodovod Budva: U Petrovcu nema izlivanja fekalija, prirodna pojava

"Osim nadležnih ekipa za kontrolu, kompletan kanalizacioni ispust je pregledao i ronilac kojeg je Društvo angažovalo. Na potezu od četiri do 31 metra dubine konstatovano je da nema nikakog izliva kanalizacionih otpadnih voda niti oštećenja cijevi"

7947 pregleda 15 komentar(a)
Petrovac (ilustracija), Foto: Biljana Matijašević
Petrovac (ilustracija), Foto: Biljana Matijašević

Povodom najnovijih informacija u vezi sa izlivanjem fekalnih voda u moru kod Petrovca, Vodovod i kanalizacija Budva saopštio je da nije bilo izlivanja kanalizacije, već da je to prirodna pojava.

“Osim nadležnih ekipa za kontrolu, kompletan kanalizacioni ispust je pregledao i ronilac kojeg je Društvo angažovalo. Na potezu od četiri do 31 metra dubine konstatovano je da nema nikakog izliva kanalizacionih otpadnih voda niti oštećenja cijevi".

"Takođe, DOO "Vodovod i kanalizacija" Budva je prema zakonskoj obavezi o svemu obavijestila i nadležnu inspekciju za vode. Nakon izlaska na teren kontrolom nije ustanovljeno prisustvo fekalnih voda. Pojava koja je juče bila vidljiva u obliku žućkaste pjene po površini mora kod Petrovca, poslednjih dana česta je u čitavom priobalju. Ista se najčešće pojavljuje poslije velikih bura, spiranjem polena sa biljneg rastinja koje silinom vjetra dospijeva u more iz obližnjeg šumovitog terena”, ističu i dodaju:

“More kod Petrovca sada je potpuno čisto jer je tokom dana ova pojava nestala na isti prirodni način kako je i nastala. Slične informacije su se pojavile i o tzv. ekološkom incidentu u moru kod Rafailovića. Napominjemo da je u pitanju ista prirodna pojava. Podsjećamo da su naše ekipe aktivne 24 sata i da odmah reaguju na bilo koju tehničku smetnju koja bi eventualno izazvala zastoj ili otežano funkcionisanje sistema.Takođe, u duhu dobre poslovne prakse i profesionalnog odnosa prema javnosti i korisnicima sistema, molimo novinare da prije objave sličnih tekstova informacije potraže i od DOO "Vodovod i kanalizacija" Budva”, ističu iz Vodovoda.

Bonus video: