modernizacija javnog prevoza

Podgoričani se vozili novim autobusima

"Mislim da je Podgorica dobila nešto što će značajno unaprijediti kvalitet života svih naših sugrađana, nešto što smo dugo čekali i evo konačno dočekali", kazao je gradonačelnik Ivan Vuković

12226 pregleda 45 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Glavni grad Podgorica danas je organizovao promotivnu vožnju novim autobusima, obezbijeđenim u sklopu modernizacije javnog prevoza.

Promotivnoj vožnji prisustvovali su građani i mediji, koji su tom prilikom upoznati sa tehničkim karakteristikama novih 16 autobusa, redom vožnje, kao i ostalim aktivnostima koje se tiču modernizacije gradskog prevoza.

Gradonačelnik Ivan Vuković je čestitao građanima Dan nezavisnosti, ali i nove autobuse, ističući da su utisci sa promotivne vožnje odlični i da je Podgorica konačno dobila ono što je bila višegodišnja potreba i želja svih koji žive u njoj.

“Koristim priliku da svim našim sugrađanima, svim ljudima koji žive u Crnoj Gori i našim ljudima u dijaspori čestitam Dan nezavisnosti. Nakon sinoćnjeg spektakularnog koncerta na Trgu nezavisnosti, danas smo odlučili da ovaj važan datum crnogorske istorije obilježimo tako što ćemo organizovati promotivnu vožnju novim autobusima koje smo nedavno nabavili. Utisci su fantastični, kako ljudi koji su nam se pridružili u velikom broju danas, tako i nas iz gradske uprave. Mislim da je Podgorica dobila nešto što će značajno unaprijediti kvalitet života svih naših sugrađana, nešto što smo dugo čekali i evo konačno dočekali. Autobusi će na ulicama biti do kraja mjeseca i sudeći po reakcijama vjerujem da smo napravili pravu stvar. Nastavljamo dalje i što se tiče javnog prevoza, Podgoricu ćemo učiniti gradom nalik modernim evropskim gradovima”, zaključio je Vuković.

Građani su istakli, kako je saopšteno iz PG Biroa, da su novi autobusi po mjeri svakog pojedinca, te da su veoma zadovoljni što će se nastaviti sa modernizacijom gradskog prevoza.

Za projekat modernizacije javnog prevoza, podsjećaju iz Glavnog grada, obezbijeđeno je više od pet miliona eura, a time je obuhvaćena nabavka novih autobusa, nove linije i rekonstrukcija autobuskih stajališta. Glavni grad je samostalno finansirao nabavku prvih 16 autobusa, za šta je izdvojeno dva miliona eura. Novi autobusi su moderni, savremeni, te prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom, ističu iz lokalne samouprave.

Iz Glavnog grada su kazali da je nabavka autobusa važan segment projekta modernizacije javnog prevoza u Podgorici i da, pored uređenja linijskog prevoza i autobuskih stajališta, afirmacije i promocije alternativnih vidova saobraćaja, predstavlja veoma važan korak na putu osavremenjivanja i podizanja kvaliteta života u glavnom gradu.