Nije sramota biti kulturan

„Akcija ’Da zablista Crna Gora’ je ovog 22. i te kako pokazala šta je domaći patriotizam"

10324 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Da zablista Crna Gora“ – zove se velika akcija čišćenja koja traje do 31.maja i organizuje se u svim opštinama Crne Gore. Nekako bi bilo nezamislivo da tu akciju u Nikšiću ne organizuju Eko bonton i Ecopatriotizam, mladi ljudi koji više od godinu neumorno čiste grad pod Trebjesom. Ovoga puta, nijesu bili sami.

U akciji organizovanoj oko Carevog mosta pridružili su im se Samostalna izviđačka četa „Tibor“, Vojska Crne Gore, mjesne zajednice Kličevo i Pandurica, građani, a pomoć su dobili od Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore, Turističke organizacije Nikšić, nikšićkog odbora URA.

Za više od dva sata, zahvaljujući njihovom elanu i trudu, ali i djelovanju neodgovornih građana, sakupili su tri kamiona otpada. Zadovoljni su bili učinjenim, ali ne i činjenicom da je prostor oko Carevog mosta bio mnogo zapušteniji nego što su mislili.

„Akcija ’Da zablista Crna Gora’ je ovog 22. i te kako pokazala šta je domaći patriotizam, u odnosu na ’plastični’ koji se provlači kroz medije. Zapamtite, plastika nije zdrava. Nije sramota biti kulturan“, poručili su iz Ecopatriotizma.

Bonus video: