Stajališta u HN oblijepljena plakatima: Sada čiste, ubuduće će kažnjavati

“Svjedoci smo da se mnogi ove Odluke ne pridržavaju, te će iz tog razloga službenici u narednom periodu obavljati intenzivniju kontrolu i biće sankcionisana sva lica koja se budu reklamirala na ovaj način”
58 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, autobuska stajališta, Foto: Opština Herceg Novi
Herceg Novi, autobuska stajališta, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 14.10.2017. 18:01h

Autobuska stajališta u Herceg Novom koja su oblijepljena plakatima, oglasima i drugim propagandnim materijalima, biće očišćena narednih dana.

Iz lokalne uprave je saopšteno da je akcija počela na inicijativu Službe komunalne policije i da će biti realizovana u saradnji sa preduzećem „Blue line“. Načelnica Službe komunalne policije Marija Andrić podsjetila je da je zabranjeno bez odobrenja nadležnih lijepiti plakate na svim površinama, osim prostora namijenjenog za tu svrhu.

“Svjedoci smo da se mnogi ove Odluke ne pridržavaju, te će iz tog razloga službenici u narednom periodu obavljati intenzivniju kontrolu i biće sankcionisana sva lica koja se budu reklamirala na ovaj način”.

U saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada, završen je elaborat autobuskih stajališta. Tim Agencije popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao predloge kako da se stajališta urede i uniformišu, kao i gdje bi mogla da se oforme nova stajališta.

“Uređenje bi podrazumijevalo da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut vozni red i određeno mjesto za turističku mapu i reklamni materijal. Takođe, ideja je da 12 stanica od Igala do Meljina budu takozvana 'smart stajališta', što podrazumijeva wi-fi internet, LCD ekrane, video nadzor”, saopšteno je iz lokalne uprave. Navode da planiraju da u realizaciju projekta krenu naredne godine - posao bi finansirala Opština, a dio kroz javno-privatno partnerstvo.

Bonus video: