radna posjeta opštini mojkovac

Novaković Đurović: Konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare

Ministarka je rekla da će Opština Mojkovac imati veliku podršku resora na čijem je čelu

3241 pregleda 3 komentar(a)
Delić i Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma
Delić i Novaković Đurović, Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović najavila je danas, tokom radne posjete Opštini Mojkovac, da konačno idu ka sanaciji deponije na obali Tare.

"Stekli su se uslovi za raspisivanje tendera, obezbijeđena su finansijska sredstva i vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje i za Opštinu Mojkovac, ali i za čitavu Crnu Goru", poručila je Novaković Đurović, kako je saopšteno iz Ministarstva.

Rekla je da će Opština Mojkovac imati veliku podršku resora na čijem je čelu.

"Sigurna sam da ćemo u zajedničkoj saradnji i na obostrano zadovoljstvo u narednom periodu, pored ovoga pitanja, rješavati i mnoga druga otvorena pitanja u Mojkovcu, ali i realizovati lijepe i korisne zajedničke projekte", dodala je Novaković Đurović.

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić kazao je da ga raduje što se finalizuje projekat sanacije deponije i zahvalio ministarki Novaković Đurović na predusretljivosti. "To je jedan od gorućih problema sa kojim smo se suočili kada smo došli ovdje na vlast. Sanacijom deponije riješićemo crnu ekološku tačku Mojkovca".

Iz Ministarstva su saoštili da će u vrlo bliskom vremenskom periodu na mjestu današnje deponije biti napravljen park, gdje će turisti, ali i domaći gosti, "moći da se odmore i uživaju pored Suze Evrope".

Pred gradske deponije, ministarka je obišla transfer stanicu, koja predstavlja pripremnu infrastrukturu Mojkovca za upravljanje otpadom. ​

Takođe je održan sastanak sa predstavnicima Opštine, tokom kojeg je razgovarano o projektu adaptacije i unaprjeđenja rada postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže, koji treba da se finansira od strane WBIF-a. Vrijednost projekta je blizu tri miliona eura.