Adžić: Kroz Granski kolektivni ugovor trajno riješiti problem umanjenih zarada

On je rekao da je na kolegijumu ministra održanog 30. juna 2022. godine, kome je prisustvovao i direktor Uprave policije, prioritetna tema bila rješavanje problema umanjenja zarada policajaca, te je donijet zaključak da se navedeno pitanje pokuša trajno riješiti kroz Granski kolektivni ugovor za zaposlene u MUP

5674 pregleda 8 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je danas kroz Granski kolektivni ugovor treba trajno riješiti problem umanjenih zarada zaposlenih, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"U cilju iznalaženja najboljeg rješenja za obračun minulog staža, kao i prevazilaženja problema koji su nastali u umanjenju zarada zaposlenih, obavještavamo policjske službenike i kompletnu crnogorsku javnost da se Ministarstvo unutrašnjih poslova obratilo Ministarstvu finansija sa predlogom za održavanje hitnog sastanka povodom novonastale situacije. Tim povodom upućen je i Zapisnik sa sastanka predstavnika MUP i reprezentativnog Sindikata sa predlogom zaključaka za prevazilaženje navedenog problema", istakao je Adžić.

On je dodao da je na kolegijumu ministra održanog 30. juna 2022. godine, kome je prisustvovao i direktor Uprave policije, prioritetna tema bila rješavanje problema umanjenja zarada policajaca, te je donijet zaključak da se navedeno pitanje pokuša trajno riješiti kroz Granski kolektivni ugovor za zaposlene u MUP.

"Takođe, potrebno je sa Ministarstvom finansija sagledati mogućnost za nadoknadu umanjenja za prethodni period. Očekujemo da se u najkraćem roku organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, te da se ovo pitanje trajno riješi. O ovoj i drugi aktivnostima Sindikat će blagoremeno biti informisan i pozvan da prisustvuje sastancima", poručio je Adžić.

Bonus video: