Đaci kolašinske Muzičke škole briljiraju

Na “Muzičkom proleću” u Smederevu, Helena Vuković osvojila je prvu nagradu sa 100 bodova

1106 pregleda 1 komentar(a)
Helena osvojila 100 bodova na takmičenju u Smederevu, Foto: ŠOMO
Helena osvojila 100 bodova na takmičenju u Smederevu, Foto: ŠOMO

Učenice kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanja (ŠOMO) nastavljaju uspjehe na međunarodnim takmičenjima.

Na XII Međunarodnom takmičenju “Muzičko proleće” održanom u Smederevu, učenica IX razreda ŠOMO Helena Vuković osvojila je prvu nagradu sa maksimalnih 100 bodova. Helena se takmičila u disciplina klavir solo.

Na istom takmičenju i Milica Popović, dvije godine mlađa učenica iste škole, osvojila je, takođe, maksimalan broj bodova i prvu nagradu.

Helena i Milica su u klasi nastavnika Nemanje Petrovića.

Prije nekoliko dana sa IX Međunarodnog pijanističkog takmičenja “Uljus” održanog u Smederevu, Helena se, takođe, vratila sa prvom nagradom.

Na VI Internacionalnom takmičenju “Sirmium Music Fest” u Sremskoj Mitrovici, učenica VII razreda Jana Raketić svojim onlajn nastupom zaslužila je drugu nagradu. Ona se takmičila u discipline solo klavir II kategorija.

Jana je u klasi nastavnice Tamare Senić.

Muzička škola u Kolašinu uspješno radi više od četiri decenije, prvo kao Muzičko odjeljenje u okviru Obrazovnog centra “Braća Selić”, koje je otvoreno 1979. godine, a zatim od 1990. kao samostalna vaspitno-obrazovna institucija. U svoje uspjehe nastavnici i učenici te ustanove ubrajaju na desetine nagrada sa međunarodnih i državnih takmičenja. Neke od učenica ŠOMO imale su priliku da nastupaju i u svjetskim metropolama. D.Š.

Bonus video: