Bjelopoljska škola "Risto Ratković" proslavila 58. rođendan, Knežević i Ćeranić dobitnici titule "Đak generacije"

Direktor Sreto Pavićević je istakao da je su učenici i nastavnici dobitnici brojnih priznanja sa raznih takmičenja, konkursa, smotri i izložbi, do lokalnog do međunarodnog nivoa, što svjedoči o velikoj darovitosti učenika

735 pregleda 0 komentar(a)
Foto: O.Š. Risto Ratković
Foto: O.Š. Risto Ratković

Osnovna škola “Risto Ratković” u Bijelom Polju proslavila je danas 58. rođendan bogatim kulturno umjetničkim programom.

Ova vaspitno- obrazovna ustanova, kako je istakao njen direktor Sreto Pavićević, u potpunosti je opravdala povjerenje grada i odigrala nezamjenljivu ulogu u obrazovanju mladih generacija koje su ostavile neizbrisiv trag u društvu.

“Pedeset osam godina nije ni kratak ni lak put da jedna škola postane zapažena po rezultatima, nagradama, priznanjima i uspjesima koji se nižu na svim poljima i nivoima takmičenja. Mi slijedimo put koji su tradicionalno gradile generacije prije nas, i ta tradicija se nastavlja, pa i danas iz ove škole izlaze talenti koji postaju stručnjaci u raznim oblastima”, kazao je direktor škole, dodajući da je zaslugom zaposlenih i učenika, ta škola danas postala primjer inovativne ustanove, profesionalno organizovane, sa dobrim nastavnim kadrom i dobrim đacima i mjesto gdje svako i podučava i uči.

Pavićević je istakao da je su učenici i nastavnici dobitnici brojnih priznanja sa raznih takmičenja, konkursa, smotri i izložbi, do lokalnog do međunarodnog nivoa, što svjedoči o velikoj darovitosti učenika.

Direktor je uručio i diplome „Luča“, a za đaka generacije proglašeni su Jovana Knežević i Haris Ćeranić, koji ravnopravno dijele priznanje.

“Ovo priznanje me čini ponosnom, posebno što ga dijelim sa drugom iz klupe, što me posebno raduje”, kazala je Knežević.

Bonus video: