Spasilačka akcija u kanjonu Nevidio: Stranac prošao bez povreda

Na njega je jutros, tokom organizovanog prolaska kroz kanjon, naišla grupa iz Mojkovca

22735 pregleda 29 komentar(a)
Nevidio (ilustracija), Foto: Shutterstock
Nevidio (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.06.2022. 14:51h

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) pronašli su engleskog državljanina (49) čiji je nestanak u kanjonu Nevidio ranije prijavljen policiji. Kazali su da je nepovrijeđen i dobrog opšteg stanja.

Na njega je jutros, tokom organizovanog prolaska kroz taj kanjon, naišla grupa iz Mojkovca.

GSS
foto: Facebook/GSS

"Desetočlana ekipa GSS-a je na terenu i očekuje se izlazak iz kanjona. Prema informacijama kojima raspolažemo u ovom trenutku, strani državljanin je dobrog opšteg stanja i nepovrijeđen", naveli su spasioci na Fejsbuku.

Prema saznanjima "Vijesti" stranca je iz kanjona izveo Radovan Čobeljić, vodič koji je kroz Nevidio krenuo sa grupom turista.

Nestanak stranca prijavila je jutros ženska osoba, navodeći da je kasno sinoć sam krenuo kroz kanjon.

Čobeljić je za Vijesti ispričao da je jutros oko 10 sati krenuo sa grupom u kanjon, kada je od porodice muškarca čiji nestanak je prijavljen saznao da je stranac juče oko 16 sati sam ušao u Nevidio i da se nije vratio.

"Da sam znao sinoć, sinoć bih otišao da ga izvedem, ne bih čekao, ali sam saznao jutros. U kanjon sam ušao oko 10 sati, a nakon dva sata sam ga pronašao. Kako prethodnih dana prolazim kroz kanjon sa turistima, ostavio sam užad na najkritičnijim mjestima, što ga je i spasilo, jer je prošao više od polovine kanjona i tu ostao", rekao je on.

Bonus video: