Čišćenje autobuskih stajališta u Novom: Biće kažnjeni svi koji lijepe reklame

Akciju je inicirala Služba komunalne policije, a realizovana je u saradnji Opštine Herceg Novi i preduzeća „Blue line“
136 pregleda 3 komentar(a)
stajališta Novi, Foto: Slavica Kosić
stajališta Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.10.2017. 13:06h

Autobuska stajališta koja su oblijepljena plakatima, oglasima i drugim propagandnim materijlima narednih dana biće očišćena, saopšteno je iz lokalne uprave.

Akciju je inicirala Služba komunalne policije, a realizovana je u saradnji Opštine Herceg Novi i preduzeća „Blue line“, saopštila je načelnica Službe komunalne policije Marija Andrić.

Podsjećaju da je opštinskom Odlukom o održavanju čistoće zabranjeno bez odobrenja nadležnog organa lijepiti ili rasturati reklamne listiće, oglase ili plakate na svim površinama, osim prostora namijenjenog za te svrhe.

“Svjedoci smo da se mnogi ove Odluke ne pridržavaju, te će iz tog razloga službenici u narednom periodu obavljati intenzivniju kontrolu i biće sankcionisana sva lica koja se budu reklamirala na ovaj način”, upozorila je Andrić.

U saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj grada završen je Elaborat autobuskih stajališta. Tim Agencije popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao predloge kako da se stajališta urede i uniformišu, kao i gdje bi mogla da se oforme nova stajališta.

“ Prema predlozima, uređenje bi podrazumijevalo da svako stajalište ima broj, naziv, istaknut vozni red i određeno mjesto za turističku mapu i reklamni materijal. Takođe, ideja je da 12 stanica od Igala do Meljina budu takozvana „smart stajališta“, što podrazumijeva wi-fi internet, LCD ekrane, video nadzor.”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Planiraju da u realicaciju projekta krenu naredne godine, a da dio posla finansira Opština, a dio da bude ostvaren kroz javno-privatno partnerstvo.

Bonus video: