Krivična prijava zbog napada na ljekarku

Kazala je da su zaustavili automobil u kojem je bila na mjestu suvozača. Navodno, tom prilikom je Miloš Perišić izašao iz automobila i preko vozačevog prozora mahao rukama i uputio joj prijetnju “Polomiću ti sve kosti”

32596 pregleda 3 komentar(a)
Purlija zaposlena u barskom Domu zdravlja, Foto: Dom zdravlja Bar
Purlija zaposlena u barskom Domu zdravlja, Foto: Dom zdravlja Bar

Osnovno državno tužilaštvo u Baru upoznato je sa slučajem napada na dr Branku Purliju i podnijeće prijavu u redovnom postupku.

To su kazali iz ODT Bar “Vijestima”.

”Obavještavamo Vas da je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu upoznat za slučajem napada na dr Branku Purliju. Postupajući tužilac je kvalifikovao krivično djelo kao ugrožavanje sigurnosti. Prijava će biti podnijeta u redovnom postupku”, odgovorili su iz ovog tužilaštva.

Purlija, specijalista psihijatrije, potvrdila je da su joj braća Miloš i Milan Perišić juče oko 19 časova prijetili, naočigled brojnih građana.

Kazala je da su zaustavili automobil u kojem je bila na mjestu suvozača. Navodno, tom prilikom je Miloš Perišić izašao iz automobila i preko vozačevog prozora mahao rukama i uputio joj prijetnju “Polomiću ti sve kosti”.

”Ovim činom, kojem su prisustvovali brojni svjedoci koji su zaustavili saobraćaj, ugrožena je moja sigurnost, duševni i tjelesni integritet”, kazala je Purlija “Vijestima” i istakla da kao psihijatar – sudski vještak, nema nijednu mrlju u karijeri.

”Vijesti” danas nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Milanom i Milošem Perišićem, čija je supruga inače pomoćnica direktora barskog Doma zdravlja, gdje je Purlija zaposlena kao ljekarka.

Purlija je godinu pokrivala funkciju direktorice Doma zdravlja Bar. Na tu poziciju izabrana je u oktobru 2020, a ostavku je podnijela u oktobru prošle godine.

Baranin Milan Perišić predsjednik je Školskog odbora (ŠO) Osnovne škole “Blažo Jokov Orlandić”, a “Vijesti” su krajem godine pisali da je na tu poziciju imenovan uprkos tome što je više puta hapšen zbog nasilničkog ponašanja.

Bonus video: