Ministarstvo zdravlja osudilo napad na doktorku iz Bara: Očekujemo da nadležne institucije preduzmu mjere

"Nedopustivo je da zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, budu izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih građana"

7877 pregleda 4 komentar(a)
Dom zdravlja Bar, Foto: Fejsbuk stranica barskog DZ
Dom zdravlja Bar, Foto: Fejsbuk stranica barskog DZ

Ministarstvo zdravlja osuđuje svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, pa i nedavni napad na dr Branku Purliju, iz Doma zdravlja Bar, saopšteno je iz ovog vladinog resora.

Purlija, specijalista psihijatrije, potvrdila je da su joj braća Miloš i Milan Perišić juče oko 19 časova prijetili, naočigled brojnih građana, a iz Osnovnog državnog tužilaštva u Baru saopštili su da su upoznati sa slučajem napada na Purliju i da će podnijeti prijavu u redovnom postupku.

"Za nedolično ponašanje pojedinaca ne postoje izgovori, niti smije postojati namjera da se relativizuju ovako neprimjereni postupci", dodaju iz Ministarstva zdravlja.

Povezani članci

07. Jun 2022.

Krivična prijava zbog napada na ljekarku

Kako dodaju iz ovog vladinoig resora "nedopustivo je da zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, budu izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih građana".

"Očekujemo da će nadležne institucije, i u konkretnom slučaju, ali i generalno, preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore", kažu iz Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja, kako se navodi, kategorično i odlučno će se boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu.

"Ali, u toj borbi nam je neophodna pomoć cjelokupnog društva, od odgovornih institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga ili bilo kojih učesnika drustvenog života. Cilj nam je da se ove nemile scene više nikada ne ponove i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno žive i profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: