Adrović: Hrvatska je jedan od najznačajnijih partnera koji pružaju podršku za člansvo Crne Gore u EU

"U cilju usklađivanja zakonodavstva Crne Gore sa pravnom tekovinom EU značajnu podršku Crnoj Gori pružaju hrvatski eksperti, što je posebno važno za naše službenike zbog nepostojanja jezičke barijere u komunikaciji", kazali su iz ministarstva

2199 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i cjelokupna Vlada Crne Gore ima tradicionalno dobru saradnju sa Hrvatskom i njenim institucijama, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na sastanku sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Gribišićem.

Adrović je ocijenio da je Hrvatska jedan od naših najznačajnijih partnera koji nam pružaju značajnu podršku na putu za članstvo u EU.

Iz Ministarstva su saopštili da u cilju usklađivanja zakonodavstva Crne Gore sa pravnom tekovinom EU značajnu podršku Crnoj Gori pružaju hrvatski eksperti, "što je posebno važno za naše službenike zbog nepostojanja jezičke barijere u komunikaciji".

"U prethodnom periodu je pružena podrška za pripremu Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. U 2017. godini realizovana je posjeta službenika Ministarstva rada i socijalnog staranja Zavodu za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju u Zagrebu, kao i resornom ministarstvu u cilju razmjene iskustava potrebnih za izradu novih zakonskih rješenja iz oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kao i vještačenje invaliditeta", navodi se u saopštenju.

"Značajna je bila razmjena iskustava prilikom programiranja i implementacije prvih programa iz pretpristupnih fondova IPE", dodaje se u saopštenju.

Iz ministarstva su saopštili da Adrović i Grubišić su se saglasili da je bitno nastaviti intenzivan rad na ispunjavanju evropskih standarda i stvaranju uslova za zatvaranje Poglavlja 19 - Socijalna politika i zapošljavanje i Poglavlja 2 - Sloboda kretanja radnika, koji su u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja, zaljučili su iz ministarstva.

Bonus video: