Vuković: Podgorica dobija novi kolektor

Podgorica će, zahvaljujući projektu koji je EU do sada podržala sa više od 30 miliona eura, trajno riješiti najveći ekološki problem, poručio je gradonačelnik

7631 pregleda 22 komentar(a)
Vuković, Foto: PG Biro
Vuković, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je da će danas biti potpisan ugovor o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

"Nakon gotovo dvije decenije otkako je urađena prva analiza za potrebe izgradnje novog sistema, stvaramo i posljednju pretpostavku za realizaciju najvažnijeg projekta u istoriji našeg grada", naveo je on na Fejsbuku.

Kazao je da će Podgorica, zahvaljujući projektu koji je Evropska unija do sada podržala sa više od 30 miliona eura, trajno riješiti najveći ekološki problem.

"U ovom trenutku, grad ‘opslužuje’ staro postrojenje kapaciteta 55,000 individualnih priključaka. Zahvat kanalizacione mreže je dvostruko veći, što znači da 50 odsto otpadnih voda - bez ikakve ‘prerade’ - završava u Morači! Zaštićemo našu rijeku i sve naše sugrađane koji žive uz nju, zaštitićemo i Skadarsko jezero i vodoizvorište Bolje sestre", zaključio je Vuković.

Vrijednost projekta je 47,3 miliona eura, a rok za realizaciju je 36 mjeseci.

Bonus video: