Opština Tivat nagradila najbolje učenike iz tog grada

Djecu, roditelje, profesore i rukovodioce tivatskih obrazovnih ustanova tom prilikom pozdravili su gradonačelnik Željko Komneniović, potpredsjendik Opštine Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja koji su im čestitali na postignutim rezultatima i poželjeli uspjeh u daljem školovanju i na studijama

1154 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Opština Tivat danas je u velikoj dvorani Centra za kulturu pripredila svečanost za najbolje đake iz tog grada kojj su školsku 2021-22. godinu okončali sa diplomama „Luča“, odnosno koji su osvajali nagrade na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Djecu, roditelje, profesore i rukovodioce tivatskih obrazovnih ustanova tom prilikom pozdravili su gradonačelnik Željko Komneniović, potpredsjendik Opštine Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja koji su im čestitali na postignutim rezultatima i poželjeli uspjeh u daljem školovanju i na studijama.

Predsjednik Opštine je kazao da mu je izuzetna čast što može stati ispred jedne od možda i najtalentovanijih generacija učenika u Tivtu posljednjih godina. Naglasio je da je Tivat doživio drastične promjene i napredak u posljednjih par decenija, ali da grad „ne čine zgrade, ulice i infrastruktura, već ljudi, a budućnost grada čine najtalentovaniji među njima, koji su danas ovdje sa nama.

"Uspjesi naših đaka su zaista značajni i veliki i za znatno veći grad nego što je to Tivat. Naši đaci uvujek su bili među najboljima u Boki Kotorskoj i slavu našeg grada ponijeli su daleko odavde: do kompanija poput Google, raznih ministarstava, kliničkih i univerziotetskih centara u zemlji i inostranstvu. Nesumnjivo je da će tim putem nastaviti i ova generacija. Bitno je da mi stvorimo ovoj djeci što boloje uslove da sevećina od njih u budučlnosti vrati ovdje, te doprinese razvoju svog grada i da svoju životrnu srećču i profesionalne karijere oni grade u svom zavičaju, na dobro lokalnje zajednice i napredak naše opštine."- kazao je Komnenović podsjećajući na brojna ulaganja Opštine u pomoć za unapređenje uslova u ovdašnjim školama u kojima su ipak, kako je kazao, uslovi za boravak i rad djece prilično loši.

Stoga naglasio je on, raduje činjenica da će od jeseni poslije pauze od deceniju ipo, u Tivtu početi gradnja jednog novog prosvjetnog objekta- nove osnovne škole u Krtolima koja će sadržati i prostor za odjeljenje vrtića i muzičke škole, a za što će država izdvojiti 4,1 milion eura.

Potpredsjednik Opštine Goran Božović je istakao da je lokalna uprava ove godine uspjela da za 100 do 200 posto uveća novčani iznos nagrade koju će dobiti najbolji učenici, a maturante je pozvao da konkurišu i za opštinksu stipendiju koja će od septembra iznositi 100 eura mjesečno po studentu.

Svih nekoliko desetina učenika osnovnih, srednje i muzičke škole koji su osvajali specijalne, odnosno nagrade na takmičenjima znanja na nacionalnom i međunarodnom nivou, odnosno nosioce „Zlatnih lira“, Opština Tivat je juče nagradila sa novčanim iznosima koji se kreću od 50 do 150 eura, dok su nosioci diplome „Luča“ za odlične oscjene iz svih nastavnih predmeta tokom osnovnogodipnjeg, odnosno srednješkolskog obrazovanja, kao i đaci generacije, nagrađeni sa po 200 eura.

Ovogodišnji tivatski lučevci su iz OŠ "Drago Milović" : Filip Pajović, Ognjen Kovačević, Milana Bukarica, Milica Jevrić, Mirko Milinović, Jelena Krivokapić, Petar Gajić, Teodora Stojković, Petra Kovačević, Matija Eraković, Marko Telesmanić, Uroš Vuksanović, Đorđe Gilić, Teodora Komnenović, Milica Stanković, Ramona Vrcan, Valentina Vrcan, Ivana Živić, Lazar Aleksić i Nikola Korsić koji je ujedno i đak generacije.

Iz OŠ “Branko Brinić” nosioci “Luće” su Teodora Barbić (đak generacije), Sofija Peričić i Nikola Đurišić, dok su se tom diplomom u Mješovitoj srednjoj škjol “Mladost” okitili Ljiljana Grivić, Tijana Hercegovac, Stefan Jašović (đak generacije), Anabela Telsmanić, Nemanja Bošković, Marko Radovanović, Nemanja Radević, Rajko Đilović, Luka Božinović, Marija Drakulović, Klara Milošević, Emilija Samardžić, Tanja Stanišić, Sara Šćepanović, Anđela Živković, Antonela Garbin i Milena Kuburović.

U Muzičkoj školi Tivat lučevac je Martina Kovačević dok su to isto u Školu za osnovno i srednje muzilko obrazovanje “Vida Matjan” u Kotoru postigle Ozana Knezović i Anastasia Mršulja. Lučevci iz Tivta u ovogodišnjoj generaciji maturanata Srednje pomorske škole u Kotoru su Jovan Čelanović, Tomislav Perčin, Đorđe Roganović, Tripo Matijević, Marko Terić i Vlado Terić

U ime nagrađenih, zahvalili su se Nikola Korsić i Stefan Jašović.

Bonus video: