Adrović najavio početak gradnje Doma starih u Plavu: Novi vid institucionalne zaštite za 62 korisnika

"Ministarstvo rada i socijalnog staranja ovaj projekat je započelo 2019. godine, tako što je obezbjeđen glavni građevinski projekat i urađena revizija, a predanim i posvećenim radom i zalaganjem tadašnjeg ministra Kemala Purišića u saradnji sa Opštinom Plav obezbjeđeni su lokacija i komunalno opremanje objekta"

2297 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović potvrdio je da se uskoro očekuje početak izgradnje Doma starih u Plavu, koji će, kako je saopšteno iz tog ministarstva, predstavljati "jedan novi vid institucionalne zaštite u tom gradu" za 62 korisnika, s ciljem "unapređenja sistema socijalne i dječje zaštite odraslih i starih lica građana u trećoj dobi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, procijenjena vrijednost projekta je oko 2,8 miliona eura, a pružiće zdravstvenu njegu i zaštitu korisnicima, kao i brojne druge usluge i sadržaj u cilju unapređenja uslova života starijih građana.

"Imajući u vidu statističke podatke koji pokazuju da je broj građana kojima je potreban ovakav vid institucionalne zaštite u porastu, ministar Adrović je najavio da će se zalagati da se u budućem periodu nastavi trend unapređenja sistema kroz izgradnju ovakvih i sličnih objekata u lokalnim upravama gdje je to potrebno", navodi se u saopštenju.

Adrović je kazao da je ovaj projekat je od izuzetne vrijednosti sa više aspekata, a da njegovu opravdanost vide u "brizi i pomoći onima kojima je to najpotrebnije."

"Ministarstvo rada i socijalnog staranja ovaj projekat je započelo 2019. godine, tako što je obezbjeđen glavni građevinski projekat i urađena revizija, a predanim i posvećenim radom i zalaganjem tadašnjeg ministra Kemala Purišića u saradnji sa Opštinom Plav obezbjeđeni su lokacija i komunalno opremanje objekta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: