Javna rasprava o Prijedlogu programskih obaveza

Iz RTCG su naveli da će javna rasprava trajati 45 dana
74 pregleda 0 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2017. 14:01h

Radio Televizija Crne Gore (RTCG) pozvala je zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi o Prijedlogu programskih obaveza RTCG za period od 2018. do 2020.godine.

Iz RTCG su podsjetili da je 29. septembra objavljivanjem na internet stranici www.rtcg.me, počela javna rasprava o Prijedlogu programskih obaveza RTCG za period 2018 do 2020.godine, shodno članu devet Zakona o nacionalnom javnom emiteru, a u vezi sa Ugovorom o pružanju javnih usluga između RTCG i Vlade Crne Gore.

U okviru javne rasprave u srijedu je na Radiju Crne Gore održana emisija Mozaik, dok će se na Televiziji o tome govoriti u emisiji Replika 6. novembra.

Iz RTCG su kazali da će Javna rasprava o Prijedlogu programskih obaveza biti sprovedena i održavanjem okruglih stolova.

U Podgorici, okrugli sto biće održan 18. oktobra u hotelu Podgorica u 11 sati, Herceg Novom 25. u Gradskoj kafani u 12 sati a u Bijelom Polju 1.novembra u hotelu Franca, u 12 sati.

Prijedlozi, sugestije i komentari na Prijedlog programskih obaveza RTCG mogu se dostaviti RTCG na adresu: Bulevar revolucije 19.,81 000 Podgorica ili na e-mail ugovor@rtcg.org.

Iz RTCG su naveli da će javna rasprava trajati 45 dana, od objavljivanja na internet stranici RTCG www.rtcg me, odnosno od 29. septembra.

"U cilju sprovođenja javne rasprave u skladu sa Zakonom o nacionalnom javnom emiteru i u krajnjem, u svrhu izrade kvalitetne sadržine Ugovora o pružanju javnih usluga, koji radimo prvi put, otvoreni smo za saradnju i u intersu građana očekujemo aktivno sudjelovanje i učešće", poručili su iz RTCG.

Bonus video: