Podgorica nagrađuje 750 đaka

Na svečanosti posvećenoj najboljim učenicima osnovnih škola biće nagrađeno 412 učenika. Od toga, 400 đaka dobitnici su diplome “Luča”, a njih 12 osvojili su neko od prva tri mjesta na Državnom takmičenju

3726 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Na manifestaciji “Dan najboljih” koja će danas i u srijedu biti organizovana u Podgorici, za rezultate koje su postigli na nekom od takmičenja i tokom protekle školske godine biće nagrađeno 750 učenika.

Danas će, kako su saopštili iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, na svečanosti posvećenoj najboljim učenicima osnovnih škola biti nagrađeno 412 učenika. Od toga, 400 đaka dobitnici su diplome “Luča”, a njih 12 osvojili su neko od prva tri mjesta na Državnom takmičenju. Narednog dana, u srijedu 15. juna, biće upriličena svečanost za učenike srednjih škola, kada će biti nagrađeno 338 učenika - 320 dobitnika diplome “Luča” i 18 učenika koji su osvojili neko od prva tri mjesta na Državnom takmičenju.

Najviše “Luča”, 48, dobili su učenici Osnovne škole “Milorad Musa Burzan”. Jedna “Luča” dodijeljena je u OŠ “Vladika Danilo”, 26 u OŠ “Radojica Perović”, 11 u OŠ “Vladimir Nazor”, 14 u OŠ “Savo Pejanović”, dvije u OŠ “Niko Maraš”, 27 u OŠ “Pavle Rovinski”, jedna više u OŠ “Maksim Gorki”. U OŠ “Marko Miljanov” dodijeljeno je sedam “Luča”, u OŠ “Oktoih” 33, sedam u OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”, 14 u OŠ “Vuk Karadžić”, četiri u OŠ “Zarija Vujošević”, 11 u OŠ “Milan Vukotić”, jedna u OŠ “Đoko Prelević” u selu Ubli, 23 u OŠ “Dr Dragiša Ivanović”, 11 u OŠ “Vlado Milić”, po 43 u OŠ “Sutjeska” i “Štampar Makarije”, 21 u OŠ “Branko Božović” i 25 u OŠ “21. maj”.

Na manifestaciji “Dan najboljih” nagrade će za osvojeno I, II ili III mjesto na Državnom takmičenju dobiti Mina Bošković iz OŠ “Pavle Rovinski”, učenici OŠ “Milorad Musa Burzan” Pavle Nikolić, Kosta Vukojičić, Ilaria Vukićević i Luka Deretić, Tijana Popović i Luka Ćipranić iz OŠ “Štampar Makarije, Jovan Janković iz OŠ “Maksim Gorki”, učenici OŠ “Sutjeska” Andreja Popović, Miljana Nakić, Vanja Lazarević i Vuk Vučinić.

U Umjetničkoj školi za talente “Andre Navara” dodijeljeno je pet, dok su u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” dodijeljeno 10 Luča.

Najviše Luča među srednjoškolcima, 190, dodijeljeno je u Gimnaziji “Slobodan Škerović”.

U srednjoj Građevinsko-geodetskoj školi “Inž. Marko Radević” dodijeljeno je 10 Luča, u Medicinskoj 23, u Srednjoj elektrotehničkoj školi “Vaso Aligrudić” dodijeljeno je 15 Luča, u Srednjoj ekonomskoj “Mirko Vešović” 52.

U Školi za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” je 13 Luča, u Srednjoj stručnoj školi “Ivan Uskoković” dodijeljena je jedna Luča.

Za neko od osvojenih mjesta na Državnom takmičenju nagrade će dobiti podgorički gimnazijalci Jelena Sekulić, Aleksa Šćepanović, Vuk Ljumović, Danilo Konjević, Nina Giljanović, Nađa Lalović, Ana Slavić, Anja Pavićević i Marija Ćetković, učenik Srednje građevinsko-geodetske škole “Marko Radević” Matija Grozdanić, učenice Umjetničke škole “Andre Navara” Atina Denda, Iva Uskoković i Ema Vuković, učenici Umjetničke škole “Vasa Pavić” Damir Vreva, Nikolina Dobrašinović, Sofija Marković i Dušanka Jaramaz, kao i Tamara Baošić iz Škole “Sergije Stanić”.

Bonus video: