Otvoreno šetalište na Jazu

“Odlučili smo se za smanjenje tekuće potrošnje i sredstva koja ubiramo od zakupa u zoni morskog usmjeravamo na realizaciju infrastrukturnih projekata", kazao je Mikijelj

4946 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Morsko dobro
Foto: Morsko dobro

Šetalište uz plažu Jaz kompletno je završeno, nakon što je danas svečano označen završetak druge faze realizacije tog kapitalog projekta koje je finansiralo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Novoizgrađenih 230 metara rive svečano su otvorili predsjednik Odbora direktora i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović i Mladen Mikijelj

Zahvaljujući se Opštini Budva, mjesnoj zajednici te izvođačima radova što je šetalište prije početka glavne sezone završeno, Mikijelj je kazao da je javno preduzeće za drugu fazu izdvojilo 215 hiljada eura.

“Odlučili smo se za smanjenje tekuće potrošnje i sredstva koja ubiramo od zakupa u zoni morskog usmjeravamo na realizaciju infrastrukturnih projekata. Time podižemo kvalitet turističke infrastrukture i kvalitet turističke ponude kako Budve, tako i cijele Crne Gore. Uređeno je zaleđe plaže Jaz, jedne od najljepših plaža na primorju, a možda čak i na Jadranu”, kazao je Mikijelj i najavio da će Javno preduzeće realizovati još projekata na području opštine Budva.

Jaz šetalište
foto: Morsko dobro

Načelnik Službe za uređenje prostora morskog dobra Vukašin Mijatović naglasio je da je ovo samo jedan od niza projekata koji su predviđeni budžetom javnog preduzeća za ovu godinu.

“Zadovoljni smo aktivnostima, kako izvođača, tako i stručnog nadzora koji su nam pomogli da se ova bitna kapitalna investcija realizuje na najbolji mogući način”, kazao je Mijatović.

Predsjednik Mjesne zajednice “Jaz” Aleksandar Nikolić kazao je da Jaz sada izgleda atraktivnije za turiste.

Bonus video: