Milošević: UPC u SAD prepoznaje važnog strateškog partnera

Otpravnik poslova Ambasade SAD Kris Karber je tom prilikom kazao da UPC i Crna Gora u SAD imaju snažnog partnera, posebno na planu jačanja vladavine prava, te borbe protiv korupcije i transnacionalnog kriminala

2362 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava prihoda i carina
Foto: Uprava prihoda i carina

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Crne Gore Rade Milošević susreo se danas sa delegacijom Ambasade Sjedinjenih Američkih država (SAD) u Podgorici.

U saopštenju UPC se navodi da je Milošević upoznao sagovornike sa kompleksnošću nadležnosti i značajem koji Uprava ima u državnom sistemu.

"Kao i sa rezultatima koji su ostvareni u toku proteklih mjesec i po i na planu suzbijanja krijumčarenja, kao i u pogledu naplate prihoda. On je istakao da UPC u Sjedinjenim Američkim Državama prepoznaje važnog strateškog partnera", navodi se u saopštenju.

Otpravnik poslova Ambasade SAD Kris Karber je tom prilikom kazao da UPC i Crna Gora u SAD imaju snažnog partnera, posebno na planu jačanja vladavine prava, te borbe protiv korupcije i transnacionalnog kriminala.

U saopštenju navode da je tokom razgovora posebna pažnja posvećena EXBS programu koji je usmjeren na kontrolu izvoza i bezbjednost granica.

"Sjedište koordinatora Programa za ovaj dio Evrope nalazi se u Tirani. U ovom pravcu dogovoreni su i neki konkretni koraci saradnje", saopštili su iz UPC.

Bonus video: