Ministarstvo prosvjete isporučilo ostatak opreme za srednje stručne škole

Iz Ministarstva navode da pored opreme za ova dva sektora, iz istog ugovora nabavljena je oprema za sektore poljoprivrede, mehatronike i tekstila i da je opremljeno ukupno 8 crnogorskih stručnih škola
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2017. 12:11h

Preostala oprema za praktičnu nastavu iz sektora elektrotehnike i ugotiteljstva vrijedna 86.474 eura isporučena je srednjim stručnim školama: Elektro-ekonomska škola, Bijelo Polje, Srednja stručna škola, Berane, Ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić i Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, Podgorica, kazali su iz Ministarstva prosvjete.

"JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Nikšić i JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, Podgorica, dobile su opremu iz sektora ugostiteljstva, vrijednosti 59.644 eura. JU Elektro-ekonomska škola, Bijelo Polje, i JU Srednja stručna škola, Berane, dobile su opremu iz sektora elektrotehnike, ukupne vrijednosti od 26.830 eura. Oprema je nabavljena u okviru Instrumenta za pretpistupnu pomoć (IPA), uz podršku Ministarstva finansija. U pitanju je ugovor „Nabavka opreme za škole u skladu sa modernizovanim obrazovnim programima“ koji se realizuje u okviru IPA perspektive I (2007-2014) i Operativnog programa “Razvoj ljudskih resursa 2012-2013”. Ukupna vrijednost projekta je 345. 000 eura.", istakli su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva navode da pored opreme za ova dva sektora, iz istog ugovora nabavljena je oprema za sektore poljoprivrede, mehatronike i tekstila i da je opremljeno ukupno 8 crnogorskih stručnih škola. Oni su kazali i da su se nabavkom ove opreme, stekli preduslovi za uspješnu realizaciju novih modernizovanih obrazovnih programa u ovim školama, a nastavnicima i učenicima pružena mogućnost da nastavu realizuju uz modernu opremu neophodnu za sticanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada.

"Realizacija Operativnog programa "Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“ zvanično je počela u decembru 2014. godine, kada je potpisan finansijski sporazum, a završava se 31. decembra 2017. godine, dok je ukupna vrijednost Operativnog programa u ovom trenutku iznosi 5,8 miliona eura i podijeljena je u odnosu 85% IPA sredstva, 15% nacionalno kofinansiranje", rečeno je iz Ministarstva prosvjete.

Galerija

Bonus video: