"Pomorski saobraćaj na izgradnji lukobrana u uvali Trašte nije ni investitor, ni izvođač radova"

"Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata propisuje prava i obaveze za investitore i izvođače radova"

3087 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Pomorski saobraćaj doo Herceg Novi reagovao je na današnji odgovor novinara "Vijesti" Siniše Lukovića pod naslovom "U zakonu vam sve jasno piše".

Reagovanje prenosimo u cjelosti

"Iz više navrata smo demantovali informaciju da mi u uvali Trašte izvodimo građevinske radove. Saopštili smo, takođe, u više navrata, ko je izvođač radova, a ko je investitior, tako da je, iz ugla Pomorskog saobraćaja (u daljen tekstu PS), apsolutno irelevantno šta pise u Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Bespotrebno, a vjerujemo i bez efekta, “Vijesti” opterećuju javnost, a i novinski prostor, sa citiranjem članova pomenutog Zakona. Pretpostavka je da to rade u cilju kreiranja utiska kako, eto, imaju snažne argumente.

Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata propisuje prava i obaveze za investitore i izvođače radova, a “Pomorski saobraćaj” (PS) na izgradnji lukobrana u uvali Trašte nije ni investitor, ni izvođač radova. Zato pokušaj “Vijesti” da PS predstavi kao prestupnika u odnosu na pomenuti zakon, i da nam nametne ulogu izvođača hidrograđevinskih radova pada u vodu. Uostalom, ko šta radi u uvali Trašte lako je dokazivo. A da bi se to utvrdilo, bespredmetne su priče o IQ i zdravoj logici. Ugovori postoje i to je neoboriva stvar.

E sada, uvažamo i vaše istraživačko novinarstvo i respektivno znanje iz domena građevinarsta i primjene adekvatnog zakona, na osnovu čega ste zauzeli stav da PS u stvari radi građevinske radove i to neovlašćeno. Mi ne mislimo tako! Dozvolite, imamo pravo na svoj stav.

Vaš stav je legitiman, isto kao i naš. Nadamo se da to nije sporno. Ako je tako, nameće se legitimno pitanje čemu sedam puta ponavljanje jednog, više manje, istog teksta?!

Suštinski, problem je u tome što vam ne ide od ruke, makar ne do sada, da svojim stavovima “navigavate “inspekcijske organe na represivno djelovanje.

Iz najnovije elaboracije ove, za javnost deplasirane teme, jasna je namjera da se ponavljanjem teze da PS izvodi hidrograđevinske radove suprotno Zakonu, takav stav pretvori u istinu, te da se preuzme “daljinsko navođenje” inspekcijskih organa i da se kompaniji nanese šteta. I to je jasno “svakome ko ima oči, uši, pismen je i ima IQ veći od 85 (preuzet citat iz teksta na koji reagujemo) ”.

Motiv je kazna, “ukoliko inspekcija profesionalno i nepristrasno radi svoj posao (preuzet citat iz teksta na koji reagujemo) “ I to u onom iznosu i onoj mjeri kako su to “Vijesti” preporučile u tekstu od juče. Ako tako ne bude, nema zbora o savjesnosti i profesionalizmu. Eto dokaza o korupciji, i to na vrhu."

Gospodo, ne zamjerite, mi imamo svoj stav i jasnu poruku – neće nam “Vijesti” određivati čime ćemo se baviti i šta je dozvoljeno, a šta ne.! A imaćemo i adekvatan zakonski odgovor, shodno ovlašćenjima iz pravnog sistema, za one koji se “upecaju” na spinove i krenu u eventualni juriš na PS!

Bonus video: