Kadić na čelu Fonda za zdravstveno osiguranje

Vršilac dužnosti prethodno je bila Vukosava Pejović, do tog momenta pomoćnika direktora FZO i pravnik. U nadležnosti direktora je mijenjanje Pravilnika o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta

35567 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Specijalista radiologije dr Vuk Kadić novi je vršilac dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO).

To je na današnjoj sjednici odlučio Upravni odbor FZO.

Vršilac dužnosti prethodno je bila Vukosava Pejović, do tog momenta pomoćnika direktora FZO i pravnik, jer Kadić nije ispunjavao uslove shodno aktima te institucije.

Od imenovanja Pejović na mjesto v.d. direktora FZO izmijenjeni su akti, pa je Kadić nesmetano mogao biti izabran.

Prethodnim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematiciji Fonda predviđeno je da rukovodilac Fonda ima VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja i završen Fakulteti iz oblasti društvenih nauka - ekonomiju ili pravo.

Potrebno je i da direktor ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva na drugim poslovima, kao i položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Pravilnik je posljednji put mijenjan prošle godine, a utvrđuje ga direktor ustanove.

Mjesto direktora Fonda upražnjeno je od kraja aprila kada je Dragoslav Šćekić, koji je pokrivao tu funkciju, imenovan za ministra zdravlja.

Prema Zakonu o obaveznom zdravstvenom osiguranju, direktora Fonda imenuje Upravni odbor, na pet godina, na osnovu javnog konkursa.

Pejović je upravljala Fondom od 26. maja.

Bonus video: