Novi sadržaj u Pljevljima: Na partiju šaha na igralište ispred Ade

“Danas imamo jedan divan šahovski kutak na kome će se nadamo se okupljati najmlađi zajedno sa najstarijima i družiti se i uživati u čarima šahovske igre“
107 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja šah, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja šah, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.10.2017. 10:59h

Na platou ispred Sportske dvorane Ada, otvoreno je igralište za ulični šah - zajednički projekat Opštine Pljevlja i Šahovskog saveza Crne Gore.

Na betonu su iscrtana 64 polja na površini od 23 metra kvadratna, a pored šahovskog polja, između klupa, postavljena su dva sandučeta za figure.

Ključevi za sandučad nalaziće se u prostorijama Šahovskog kluba osnovnih i srednjih škola.

Igralište za ulični šah otvorio je predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Radojica Grba.

“Danas imamo jedan divan šahovski kutak na kome će se nadamo se okupljati najmlađi zajedno sa najstarijima i družiti se i uživati u čarima šahovske igre“, rekao je Grba, zahvalivši brojnim sponzorima.

U lokalnoj upravi kažu da za realizaciju projekta nijesu bila potrebna velika finansijska sredstva, ali da je značajan za grad.

“Mislim da je značajan i za omladinu, za srednju populaciju i za penzionere, koji će uživati u ovom prelijepom ambijentu. Izabrali smo ovu lokaciju ispred Ade jer je prostor koji odgovara svima, zaklonjen i u prelijepom ambijentu. Uradili smo ovaj projekat na inicijativu ljubitelja šaha, u saradnji sa Šahovskim savezom koji je donirao figure. Polja nisu klasična crno-bijela, već tamno bordo i svijetlo siva da bi se uklopila u arhitektonsku cjelinu”, kazala je menadžerka Opštine Emina Salihović.

Bonus video: