Raspisan oglas za izbor kadeta na vojnim akademijama u Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da će se dva buduća oficira Vojske Crne Gore školovati na studijskom programu Vojno inženjerstvo u Zagrebu, dok će jedan kadet biti upućen u Split, na studijski program Vojna nautika

1677 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za izbor po tri kadeta/kinje na vojnim akademijama "Dr Franjo Tuđman" u Hrvatskoj i "General Mihailo Apostolski" u Sjevernoj Makedoniji.

Iz tog resora je saopšteno da će se dva buduća oficira Vojske Crne Gore školovati na studijskom programu Vojno inženjerstvo u Zagrebu, dok će jedan kadet biti upućen u Split, na studijski program Vojna nautika.

"U Republici Sjevernoj Makedoniji tri kadeta/kinje će se školovati na akademiji u Skoplju, za dužnosti u kopnenim snagama, a na drugoj godini studija biće im određen studijski program", navodi se u njihovom saopštenju.

Dodaju da je, pored ostalog, uslov da su kandidati crnogorski državljani, kao i da su završili četvorogodišnju srednju školu. Uslov za vojne akademije je da nijesu stariji od 21 godinu, a mlađi od 18 godina.

Prijavni formular, kao i ostali opšti uslovi oglasa, prava, obaveze, način prijavljivanja i informacije o potrebnoj dokumentaciji su na sajtu Ministarstva odbrane www.odbrana.gov.me, rubrika Biblioteka/Konkursi.

Zainteresovani informacije mogu pronaći i na linkovima:

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-za-obrazovanje-na-vojnoj-akademiji-dr-franjo-tudman-u-republici-hrvatskoj

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-za-obrazovanje-na-vojnoj-akademiji-general-mihailo-apostolski-u-skoplju-republika-sjeverna-makedonija

Bonus video: