Tradicionalna akcija TO Tivat: Nagrađeni laureati “Turističkog cvijeta 2022”

Ceremonija je upriličena u dvorištu prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za naljepše dvorište, Borisa Janovića u Mrčevcu

623 pregleda 0 komentar(a)
Sa ceremonije dodjele priznanje, Foto: TO Tivat
Sa ceremonije dodjele priznanje, Foto: TO Tivat

Svečanošću uručenja nagrada najboljima, turistička organizacija Tivat obilježila je sinoć završetak 29. akcije “Turistički cvijet 2022”.

Ceremonija je upriličena u dvorištu prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za naljepše dvorište, Borisa Janovića u Mrčevcu.

Akcija “Turistički cvijet” ima za cilj animiranje građana da daju svoj doprinos uređenju grada u hortikulturnom smislu pred početak špica ljetnje turističke sezone.

Po ocjeni žirija Turističke organizacije (TO) Tivat, koji je od 10.maja obilazio kompletno područje tivatske opštine, najljepše uređeno dvorište ove godine ima Zorica Serventi u Lepetanima, dok je najljepši balkon onaj Sandre Kostić u naselju Tripovići.

Za najljepše uređenu zelenu površinu ispred ugostiteljskog objekta nagradu je dobio hotel “Caruba” iz Donje Lastve, a najljepši mini jestivi (eko) vrt imaju Đurđa Tripinović iz Gošića i Dragana Nikolić sa Opatova.

Najljepša javna zelena površina je ispred stambene zgrade u Bokeljskoj ulici broj 17 A i 17 B, na Seljanovu, a zahvalnicu za doprinos njenih štićenika uređenju grada dobila je i JPU "Bambi".

Priznanje za najveći broj glasova putem online glasanja na Facebook stranici TO Tivat dobila je Sandra Kostić iz Tripovića, koja je tu svoju nagradu poklonila vrtiću “Bambi”.

Nagrade laureatima uručila je direktorica TO Tivat Danica Banjević, zahvalivši se pritom svim učesnicima akcije jer skoro tri decenije daju izuzetan doprinos hortikulturnom uređenju grada.

"Ovo je 29. godina Turističkog cvijeta, ali i pored toga komisija uvijek ima zahtjevan zadatak i uvijek pronađe neko novo, posebno uređeno dvorište. Ove godine imamo i jednu novu kategoriju, a to je mini jestivi vrt, odnosno eko vrt. Cilj je da se animiraju građane da se posvete zdravoj ishrani i nadam se da ćemo narednih godina na teritoriji naše opštine imati seosko domaćinstvo koje će moći da primi turiste kao što ima primjera na hercegnovskoj strani poluostrva Luštica.”- naglasila je Banjević.

Iz Turističke organizacije su najavili da će za nagrađene, organizovati i izlet u Kolašin gdje će oni posjetiti botaničku baštu "Dulovine".

Bonus video: