RTCG traži saslušanje NN poslanika

Punomoćnik Nikole Markovića, advokat Dalibor Tomović rekao da se radi o “bespotrebnom odugovlačenju postupka”

14134 pregleda 0 komentar(a)
Nijesu obrazložili koje poslanike i zbog čega treba saslušati: RTCG, Foto: Luka Zekovic
Nijesu obrazložili koje poslanike i zbog čega treba saslušati: RTCG, Foto: Luka Zekovic

Punomoćnici Radio-televizije Crne Gore tražili su da se saslušaju poslanici na ročištu novinara Nikole Markovića protiv te medijske kuće, ali nijesu precizirali koji i na koje okolnosti.

To je “Vijestima” saopštio pravni zastupnik tužioca, advokat Dalibor Tomović, konstatujući da na taj način iz RTCG pokušavaju da “bespotrebno odugovlače postupak”.

Advokati RTCG takav zahtjev ispostavili su na račištu u podgoričkom Osnovnom sudu, koji se po tužbi sadašnjeg direktora Radio-televizije Nikšić Markovića vodi protiv Javnog servisa radi poništenja odluke kojom je Savjet te medijske kuće imenovao Borisa Raonića za generalnog direktora.

”Sporno je to što tužena strana nije navela koje poslanike i iz kojih razloga treba saslušati. Radi se o neodređenom predlogu, koji je usmjeren na odugovlačenje postupka, što sud ne bi smio da dozvoli”, kazao je Tomović.

Prema njegovim riječima, radi se o jednostavnom postupku.

”U kome se cijeni činjenično stanje i da li su procedure poštovane. Ako su punomoćnici tuženog došli s ovakvim predlogom, morali su ga i obrazložiti”, istakao je Tomović.

Marković je jesenas tužio RTCG, navodeći tada da odluka o imenovanju Raonića za generalnog direktora ne sadrži prije svega ni pravno valjano obrazloženje.

U tužbi se navodi i da je postupak, prema kome je Savjet Javnog servisa ocjenjivao koji kandidati su ispunili uslove za imenovanje generalnog direktora, sadržao niz nepravilnosti. Stoji i da odluka o imenovanju Raonića za generalnog direktora ne sadrži ni pravno valjano obrazloženje.

Savjet RTCG izabrao je Raonića za generalnog direktora početkom avgusta prošle godine.

Bonus video: