U Nikšiću postavljen disk golf teren

U poslednjih nekoliko godina sport koji predstavlja kombinaciju frizbija i golfa, postaje sve popularniji i u regionu, gdje se organizuju takmičenja i balkanska liga

5326 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Umjesto štapa i loptice, potreban je specijalno dizajnirani frizbi/disk, ili više njih, a umjesto rupe koristi se koš/basket. Akcenat se ne stavlja toliko na profesionalnom bavljenju, već na rekreaciji, zdravom načinu života i aktivnom provođenju vremena u prirodi.

Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati disk golf, sport koji je osvojio Ameriku i Zapadnu Evropu, a sprema se da osvoji i region.

„Drago mi je što promovišemo sport kojim mogu da se bave svi – od djece do starijih sugrađana. Nadam se da će disk golf sugrađanima postati omiljeni vid rekreacije. Opština Nikšić nastaviće da ulaže u sport, kako bi sve sportske discipline bile dostupne našim sugrađanima. Treba podstaći mlade da budu posvećeni zdravim stilovima života“, poručio je potpredsjednik Opštine Nikšić, Mitar Goranović, prilikom otvaranja prvog disk golfa u Crnoj Gori.

O pravilima sporta, koji je jako popularan u Americi i u zemljama Zapadne Evrope, Nikšićane je upoznao petostruki svjetski šampion, Pol Makbet.

Disk golf teren se nalazi iza Dvorca kralja Nikole, a vrijednost projekta je 50 hiljada eura.

U poslednjih nekoliko godina sport koji predstavlja kombinaciju frizbija i golfa, postaje sve popularniji i u regionu, gdje se organizuju takmičenja i balkanska liga. Hrvatska je 2018. godine bila domaćin evropskog prvenstva, a u avgustu će u Varaždinu biti organizovano i ekipno svjetsko prvenstvo.

Bonus video: