Budvanski Dom zdravlja i Opština kompletno renovirali odjeljenje izabranih ljekara za odrasle

"Nećemo se na ovome zaustaviti i predano radimo na novim projektima rekonstrukcije ostalih djelova ustanove koje ćemo realizovati u narednom periodu", kazao je direktor Doma zdravlja u Budvi Nikola Božović

2229 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Direktor Doma zdravlja Budva Nikola Božović i predsjednik opštine Budva Marko Carević svečano su danas otvorili kompletno renovirano i adaptirano odjeljenje izabranih ljekara za odrasle u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Investicija vrijedna 220 hiljada eura, gdje je polovinu novca obezbijedila Opština Budva, najveća je u protekle tri decenije koja je realizovana u Domu zdravlja.

"Novo i funkcionalno odjeljenje znatno će olakšati funkcionisanje kompletne ustanove. Ovim realizovanim projektom stvorili smo uslove kako za rad izabranih ljekara, tako i za naše sugradjane koji će moći efikasnije i kvalitetnije da odtvare zdravstvenu zaštitu, odnosno uslugu. Posebnu zahvalnost dugujemo Opštini Budva koja nam je bila ravnopravan partner u ovom projektu. Ovo je najvrjedniji, uspješno realizovani projekat u prethodnih 30 godina u sklopu naše ustanove. Ujedno nećemo se na ovome zaustaviti i predano radimo na novim projektima rekonstrukcije ostalih djelova ustanove koje ćemo realizovati u narednom periodu. Zadovoljstvo mi je što će naši sugrađani moći da koriste adekvatno opremljen prostor kakav naš grad zadlužuje”, kazao je Božović.

Carević je kazao da i pored toga što je to bila briga nadležnih ministarstava imali smo neopravdano zapušten zdravstveni centar u Budvi.

"Od dolaska na vlast mi smo realizovali nekoliko investicija u Domu zdravlja, ali ova je najznačajnija. Kao lokalna samouprava nismo pravili razliku da li želimo ili treba pomoći. U skladu sa svojim mogućnostima participirali smo zajedno sa Domom zdravlja, odnosno ministarstvom. Ovo je primjer kako treba da se sarađuje, a sve u interesu građana”, kazao je Carević.

Bonus video: