Carević uručio nagrade najboljim učenicima četiri budvanske škole

"Luča koju nosite je svjetlo koje vas i društvo u kojem ćete nastaviti put nauke čuva od opasnog mraka neznanja i neizvjesnosti"

2229 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević uručio je na svečanosti upriličenoj u velikoj skupštinskoj sali nagrade najboljim učenicima i nosiocima priznanja Luča u četiri obrazovane ustanove na teritori Opštine - Srednja mještovita škola "Danilo Kiš", OŠ "Stefan Mitrović Ljubiša", "Druga osnovna škola" i OŠ "Mirko Srzentić".

"Vaš trud i zalaganje su najbolja potvrda da ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje predstavlja temelj na kojem počiva svako napredno društvo. Vrijeme u kojem živimo je vrijeme informacija i znanja. U ovom vremenu biće nam potrebno puno mladih ljudi, poput vas, da naprave vezu između naše sredine i svijeta, između tradicije i budućnosti, između nauke i svakodnevnog života. Luča koju nosite je svjetlo koje vas i društvo u kojem ćete nastaviti put nauke čuva od opasnog mraka neznanja i neizvjesnosti. Vaši učitelji, nastavnici i profesori imaju na koga biti ponosni i znaju da plemenit poziv koji su odabrali i dalje ima smisla", rekao je Carević.

Poželio je učenicima da nastave putem ličnog usavršavanja i doprinosa svojoj zajednici kroz nauku, umjetnost kao budući akademski građani.

"Opština Budva simboličnom novčanom nagradom želi da vam poruči da cijeni Vaš uspjeh i da imate njenu podršku. Naša opština nastaviće da vas podržava kroz stipendije najboljim studentima, uvjerena da je investiranje u mlade i pametne ljude najbolja investicija jednog grada. Luča znanja koju nosite danas iz svojih škola i ona koju nosite u sebi siguran su znak da ovaj grad ima svijetlu budućnost.” poručio je Carević.

Budva priznanje Luča
foto: Vuk Lajović

Dobitnici diplome Luča u OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" su Nikola Aleksić, Boško Bajković, Andrej Bulajić, Sara Janjević, Jelena Rafailović, Zoja Vuković, Lena Malezić, Anđela Vukadinović, Nađa Stojanović, Vasilije Simonović, Luka Zec, Una Krivokapić, Mladen Vojvodić i Nikola Vojvodić.

Dobitnici Luče u Drugoj osnovnoj školi su Miloš Blagojević, Petar Dragnić, Jana Filipović, David Kovačević, Andrej Polić, Milica Rakočević, Ivana Pejović,Nikola Bajčeta, Luka Baštrica, Lana Bučuk, Sara Đokić, Sergej Šljivančanin, Petra Vujanović, Jug Lajović, Kosta Kalađurđević, Staša Roganović, Kristina Rajković, Itana Pribilović i Anastasija Pribilović.

Dobitnici Luče u petrovačkoj OŠ "Mirko Srzentić" su Anđela Drašković, Dušan Đuković, Elena Kovačević, Vanja Midžor, Anastasija Srzentić i Jelena Vuković.

Dobitnici diplome Luča I u Srednjoj mješovitoj školi "Danilo Kiš" su Sara Radulović i Minja Dulović, dok su obitnici diplome Luča II Aleksandra Obrenović, Dijana Rakočević, Matea Dulović, Adrijana Popović, Teodora Kuburović, Danilo Bulatović, Helena Pejović, Ana Dragović,Ivana Petković, Milica Marljukić, Nataša Lalević,Marko Đedović, Andrea Stojanović, Lea Rovčanin,Petar Boreta,Sara Krivokapić, Luka Šainović, Anastasija Đurašević, Maša Spalević, Arijana Đačić, Radovan Racanović.

Budva priznanje Luča
foto: Vuk Lajović

Đak generacije – gimnazije je Sara Radulović a stručne škole Radovan Racanović.

Najbolji učenici su Đačić Arijana (najbolji turistički tehničar), Aleksandra Šumar (najbolji ekonomski tehničar), Nikoleta Zlajić (najbolji gastronom),Anastasija Deletić (najbolji restorater), Sanja Banićević (najbolji kuvar).

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, Komisija imenovana od strane predsjednika Opštine Budva predložila je da se učenicima dodijeli novčana nagrada, i to: u iznosu od 200 eura učenicima srednje škole koji su nosioci diplome Luča I, u iznosu od 150 eura učenicima srednje škole nosiocima diplome Luča II, u iznosu od 100 eura učenicima osnovnih škola koji su nosioci diplome Luča, a najboljim učenicima i đacima generacije novčana nagrada u iznosu od 250 eura.

Bonus video: