Ugovor raskinut, šetalište nezavršeno

Kompanija “Erlang” demantovala da je angažovana, a autor teksta demantovao tvrdnje firme

12404 pregleda 2 komentar(a)
Fotografija sa početka radova na Belanima, Foto: Siniša Luković
Fotografija sa početka radova na Belanima, Foto: Siniša Luković

Kompanija “Erlang” iz Podgorice reagovala je povodom teksta “Firme na crnoj listi ostaju bez poslova u Tivtu”. U reagovanju koje je potpisao izvršni direktor Radoman Pavlićević, demantuje se informacija da je ta kompanija bila angažovana kao izvođač radova na uređenju obalnog šetalista na Belanima.

”Vijesti” integralno objavljuju reagovanje “Erlanga”, kao i odgovor autora teksta Siniše Lukovića, koji je demantovao tvrdnje kompanije da nije bila angažovana u tom poslu.

”U članku je navedeno da kompanija “Erlang” d.o.o. nije ispoštovala određene rokove ni dinamički plan realizacije obalnog šetalista na Belanima, te se zbog toga najavljuje obustavljanje daljih radova, kao i raskid Ugovora sa pomenutorn kompanijom. Ovim putem Vas obavještavamo da kompanija “Erlang” doo nije angažovana kao izvođač radova na predmetnoj lokaciji. Pornenutim člankom ozbiljno narušavate ugled kompanije “Erlang” doo, jer navodite da je ista “nesavjesna i nepouzdana”. S obzirom na to da je “Erlang” d.o.o. građevinska firma koja svoje poslove obavlja u skladu sa svim pravilima i procedurama već 30 godina, na prostoru širom Crne Gore, ovaj članak se ne može odnositi na istu. Zahtijevamo objavu demanta na Vaš članak, u dijelu gdje je ime kompanije pornenuto i izvinjenje predstavnika “Vijesti” za objavljivanje neprovjerenih i neistinitih podataka”, navodi se u reagovanju kompanije.

***

”Kompanija Erlang bila je izvođač radova na I fazi projekta izgradnje i uređenja obale na lokaciji Belane u Tivtu i sa njom je Opština Tivat kao investitor, 2016.godine potpisala ugovor o izvođenju radova na tom projektu vrijedan 1,1 milion eura. Radovi su trebalo da budu završeni još u ljeto 2017, ali je ugovor sa “Erlangom” Opština Tivat raskinula jer taj izvođač, kako se ispostavilo, nije mogao da obezbijedi tehnologiju nepohodnu za obavljanje svih predvđenih radova. “Erlang” je tada mimo ugovora, tražio da mu Opština plati još 400.000 eura za dodatne radove koji su navodno bili potrebni na dijelu trase obalnog šetališta koje nije izgrađeno ni do danas. Stoga je netačna tvrdnja da kompanija “Erlang” nije bila izvođač radova na Belanima - bila je i sa njom je taj ugovor već raskinut, kao što će, prema potvrdi iz Opštine Tivat, biti raskinut ugovor i sa kompanijom “MCG” iz Podgorice koja je “Erlang” naslijedila na tom poslu i takođe ga nije završila na vrijeme”, piše u odgovoru novinara.

Bonus video: