Greška ispravljena poslije dva mjeseca

Pacijent Milenko Boljević reagovao na navode Fonda za zdravstveno osiguranje

6406 pregleda 1 komentar(a)
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Boris Pejović
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Boris Pejović

Pacijent Milenko Boljević iz Podgorice tvrdi da je tek nakon mjesec i po ispravljena greška u vezi s njegovim upućivanjem na liječenje u Opštu bolnicu Meljine i to nakon teksta objavljenog u “Vijestima”, te da je to učinjeno nakon što je njegov problem objavljen u medijima.

On je, reagujući na navode Fonda za zdravstveno osiguranje objavljene na portalu “Vijesti” u subotu, kazao da pod punom moralnom, krivičnom i materijalnom odgovornošću govori o preduzetim mjerama te ustanove i Ministarstva zdravlja, kao i o slijedu događaja. Pojasnio je da je proces za prikupljanje dokumentacije za hiperbaričnu oksigenu terapiju počeo predlogom vaksularnog hirurga, obavio potrebne specijalističke preglede i na kraju dobio preporuku konzilijuma ljekara.

”Dana 29.4.2022. godine preuzeo sam uputnicu broj 8388 od 27.4.2022. godine u kojoj sam uočio anomaliju da je odobreno 14 tretmana ambulantno i prevoz autobusom i s pratiocem i odmah reagovao kod šalterske službenice. Njen savjet je bio da sačekam i upućen sam kod šefa u susjednu kancelariju, gdje sam dva sata čekao bezuspješno. Kako se približilo vrijeme ručka, kada moram da uzmem terapiju, preuzeo sam uputnicu i otišao. Službenici Fonda imali su vremena da isprave grešku, da me naknadno pozovu radi preuzimanja nove uputnice, da je pošalju poštom. Valjda se tako komunicira u savremenom svijetu. Strpljivo sam čekao da Fond reaguje i, kako to nisu učinili, 16.5.2022. godine obratio sam se Ministarstvu zdravlja”, istakao je Boljević.

On je rekao da od tog resora nije dobio odgovor, pa je, tvrdi, telefonski kontaktirao s predstavnikom Ministarstva i saopšteno mu je da će s njim kontaktirati tokom dana ili eventualno sjutradan.

”Kako nije bilo nikakvog odgovora, ponovo se obraćam istom Ministarstvu 14. 6. 2022. godine. Iz Ministarstva su me 21. 6. obavijestili da će me o preduzetim aktivnostima obavijestiti po dobijanju odgovora Fonda. Tek kada je tekst o mom problemu objavljen u ‘Vijestima’, kontaktirali su sa mnom iz Fonda i nakon toga dobio sam inoviranu uputnicu br. 12500 od 23.6.2022”, istakao je Boljević.

Bonus video: