U petak počinje 22. ljetnji Džip reli

Kako je kazao jedan od organizatora, pored učesnika iz Crne Gore, prijavljeno je desetak posada iz Bosne i Hercegovine, a biće ekipe i iz Hrvatske, Slovenije i Srbije

1417 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Montenegro trophy
Foto: Montenegro trophy

Ovogodišnji ljetnji Džip reli, 22. po redu, u organizaciji “Montenegro trophy”, biće održan ovog vikenda, od 1. do 3. jula, a ljubitelji terenaca preći će stazu dugu oko 270 kilometara.

Kako je kazao Ratko Perošević, jedan od organizatora manifestacije, prvog dana džipadžije će ići preko Krnova, šavničke Bijele, pa preko Lole, Javorja, Krnje Jele, Sinjajevine, Vratla, Gornjeg Lipova, Kolašina, Vranjaka, Krivodola, Trešnjevika, Andrijevice do Plava. Drugog dana u mjestu Dio imaće prilike da uživaju u prelijepim vidikovcima, kao i na prevoju na Čakoru.

“Zatim ćemo se zaputiti ka Mokroj i katunu Mašnića , a onda do Kaludarskih kapa, pa se spustiti u Kaludru, i preko Lima zaputiti se ka Plavu. I drugo veče bićemo smješteni u Plavu. Obje večeri imaćemo nezaboravno druženje uz muziku, a trećeg dana, u Gusinju, organizovaćemo tzv. ispit spretnosti, nakon čega imamo svečani ručak i proglaššnje pobjednika”, kazao je Perošević.

foto: Montenegro trophy

Cijena kotizacije je 150 eura po učesniku. Prvog dana trasa je duga oko 180 kilometara, dok je drugog dana gotovo duplo kraća.

Prijavilo se više od 30 ekipa sa preko stotinu učesnika. Kako je Perošević kazao, pored učesnika iz Crne Gore, prijavljeno je desetak posada iz Bosne i Hercegovine, a biće ekipe i iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Pored ljetnjeg džip relija, Montenegro trophy je u posljednje dvije decenije organizovao i petnaestak jesenjih i zimskih.

Bonus video: