Kovač- Spaić: Ministarstvo pravde i Pravni fakultet nastavljaju uspješnu saradnju

"Samo zajedničkim radom i saradnjom ove dvije visoke institucije možemo ostvariti kontinuitet u obezbjeđivanju kvalitetnog kadra koji će biti budućnost crnogorskog pravosudja i državne uprave", kazali su iz Ministarstva

3006 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo pravde
Foto: Ministarstvo pravde

Ministar pravde Marko Kovač i dekanica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore Aneta Spaić održali su radni sastanak na kojem su dogovorene buduće aktivnosti koje će doprinijeti boljoj saradnji ove dvije institucije u narednom periodu.

Jedna od tema sastanka je bila i uspostavljnja saradnje i uključivanje studenata master i specijalističklih studija u budućoj obuci u okviru rada Ministarstva pravde nakon planiranog preseljenja u nove prostorije Ministarstva, čime će se steći adekvatni uslovi za realizaciju dogovorenih aktivnosti.

Iz Ministarstva pravde je saopšteno da je ostavljena i mogućnost uključivanja pravnih klinika Pravnog fakulteta u funkciji preventivne asistencije za pružanje pravne pomoći.

U saopštenju se navodi da je iskazana obostrana namjera za intenzivnijom saradnjom u cilju kvalitetnog uključivanja Pravnog fakulteta u cjelokupan rad državne administracije, posebno u dijelu nadležnosti i aktivnosti Ministarstva pravde i crnogorskih pravosudnih organa.

"Samo zajedničkim radom i saradnjom ove dvije visoke institucije možemo ostvariti kontinuitet u obezbjeđivanju kvalitetnog kadra koji će biti budućnost crnogorskog pravosudja i državne uprave", kazali su iz Ministarstva.

Juče je ministar pravde održan i konsultativni sastanak Komisije za izradu Građanskog zakonika.

Kovač je tom prilikom ukazao na značaj izrade ovog propisa i istakao da treba nastaviti sa istim entuzijazmom i energijom kao i do sada, te da očekuje da će svaki član Komisije pružiti maksimalan doprinos

Bonus video: