iz morskog dobra kazali da je u pitanju važan infrastrukturni pomak

Pržno dobilo novo šetalište

Direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj je poručio da vjeruje da će novi izgled šetališta u velikoj mjeri podići turističku infrastrukturu i ponudu Pržna

6248 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore sinoć je svečano otvorilo novo šetalište u Pržnu. U okviru manifestacije “Budvanske večeri”, upriličen je bogat muzički program u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve.

Promovišući vrijednu investiciju, direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj je poručio da vjeruje da će novi izgled šetališta u velikoj mjeri podići turističku infrastrukturu i ponudu Pržna.

“Realizacijom ovakvih projekata vršimo primarnu funkciju JP, a to je svakako unaprjeđenje obalne infrastrukture. Nažalost, u protekle dvije decenije imali smo totalnu devastaciju naše obale”, rekao je on.

Mikijelj
Mikijeljfoto: Mediabiro

Mikijelj je kazao da je to razlog negativne percepcije građana,i dodao da se nada da će kroz realizaciju sličnih projekata tu percepciju građana promijeniti. Tom prilikom, on se zahvalio Službi za uređenje i izgradnju prostora JP Morsko dobro.

“Posebno bih naglasio angažovanost Vukašina Mijatovića, koji je svojim svakodnevnim prisustvom na ovom lokalitetu doprinio da se ovaj projekat realizuje prije početka turističke sezone, i negdje uvažio veliki broj sugestija građana Pržna”, poručio je on.

Predsjednik Upravnog odbora JP Morsko Dobro, Blažo Rađenović u svom obraćanju kazao je da je izgradnja šetališta u Pržnu jedan važan infrastrukturni pomak, kako za Budvu tako i za cijelu Crnu Goru.

“Morsko dobro je promijenilo svoj imidž i percepciju koja je od javnog interesa. Kao što vidite, i ova staza predstavlja jedan vid spajanja ljudi, i svega onoga što su značajne percepcije za turizam. Svakako, ovo nije jedina investicija koju planiramo u Opštini Budva, u planu imamo niz projekata kako za samu MZ, tako i za cijelo područje Budve”, rekao je on.

Rađenović
Rađenovićfoto: Mediabiro

Ispred građana Mjesne zajednice govorio je Vladislav Mitrović, koji je tom prilikom kazao da se građani raduju drugačijem pristupu nove uprave JP Morskog dobra, koji , kako je rekao, napokon uvažavaju sugestije građana i osluškuju njihove potrebe.

“Mi smo prije samo nekoliko godina ovo preduzeće zvali 'Morsko zlo', izgleda da se promijenila situacija, i da se sada konačno može istinski nazvati Morsko dobro”, zaključio je on.

Pržno šetalište
foto: Mediabiro

Prema mišljenju rukovodioca Službe za uređenje za uređenje i izgradnju morskog dobra Vukašina Mijatovića, o značaju ovog projekta najbolje bi govorili sami mještani.

“Volio bih da nam oni kažu na koji način smo uspjeli da promijenimo ovaj prostor, i koliko smo truda uložili da bi ovo šetalište dobilo ovakav izgled, ja se iskreno nadam na mnogo bolje. Samo stanje koje smo zatekli ovdje je bilo dosta loše, bio je neki stari beton u jako lošem stanju. Kameno uređenje i poboljšanje partera i obalnog zida sa uličnom rasvjetom je apsolutno neki minimum koji zaslužuje ovakvo mjesto”, kazao je Mijatović.

Kada su posrijedi uložena sredstva, Mijatović je kazao da je planirani budžet za ovu investiciju bio oko 300.000 eura, od čega je utrošeno 280.000.