Najtoplija noć u Podgorici od 1949. godine

"U prinicpu se više pažnje poklanja i razogavara o vrelim danima, a manje o noćima, iako nakon tople noći u kojoj je praktično nemoguće dobro spavati, sve visoke dnevne temperature teže padaju", rekao je šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević

24598 pregleda 38 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Noć između 3. i 4. jula bila je najtoplija noć od kada se u Glavnom gradu Podgorici vrše mjerenja, tačnije od 1949. godine.

To je "Vijestima" kazao šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević, dodajući da je najniža temperatura tokom noći iznosila 27,6 stepeni.

Do sada je, kako je kazao, tokom prethodnih 73 godina za 4. jul uvijek bila niža temperatura od ove koja je izmjerena sinoć.

"Noćne temperature u Podgorici bile i više, a dešavalo se da tempetratura tokom noći, sve do jutarnjih sati ne padne ispod 30 stepeni Celzijusove skale", kazao je Pavićević.

Pojasnio je da se to obično dešava nakon niza vrelih dana, kada se tokom noći naoblači ili kada imamo preovlađujući slab do umjeren sjeverni vjetar.

"U prinicpu se više pažnje poklanja i razogavara o vrelim danima, a manje o noćima, iako nakon tople noći u kojoj je praktično nemoguće dobro spavati, sve visoke dnevne temperature teže padaju", rekao je Pavićević.

Bonus video: