Građani najviše vjeruju Vijestima

Portal Vijesti i Televizija Vijesti na vrhu po svim mjerenjima

21552 pregleda 35 komentar(a)
Portal Vijesti, Foto: Jelena Bujišić
Portal Vijesti, Foto: Jelena Bujišić

Građani najviše posjećuju i najviše vjeruju portalu Vijesti, pokazalo je istraživanje agencije Damar.

Prema rezultatima istraživanja koje je sproveo Damar, a naručila Misija OEBS-a, 38 odsto građana najviše povjerenja ima u portal Vijesti.

Nakon portala Vijesti, 20 odsto građana biralo je odgovor da "ni u jednu internet stranicu nemaju povjerenja", zatim CDM (12%), RTCG (11%), Portal Analitika (4%), Aktuelno (3%), Pobjeda (2%).

Kada je u pitanju posjećenost - 50 odsto navodi portal Vijesti kao stranicu koju posjećuju svakodnevno. Jedanaest odsto građana svakodnevno posjećuje portal CDM, zatim slijedi RTCG sa devet odsto, Portal Analitika sa pet, Aktuelno sa dva, Pobjeda i Dan sa jedan odsto...

Kada je riječ o povjerenju u informacije koje se mogu naći na portalima, 52 odsto građana vjeruje informacijama na portalu Vijesti.

17 odsto građana vjeruje informacijama na portalu Kolektiv, 23 odsto na portalu CDM, 16 odsto na portalu Dan, 27 odsto na RTCG, 17 odsto na Pobjedi i 21 na portalu Aktuelno.

TV Vijesti se sa 30 odsto nalazi na prvom mjestu TV stanica koje građani najčešće gledaju.

Nakon TV Vijesti, građani najšešće gledaju TVCG (23%), Prva TV (15%), TV Pink (7%), Novu M (7%), Gradsku TV (3%)...

Na pitanje da navedu tri stanice kojih se prvo sjete kada se pomene pojam televizija, 68 odsto ispitanika pomenulo je TV Vijesti među prve tri stanice, dok je 19 odsto njih Vijesti navelo kao prvi izbor.

Istraživanje je pokazalo da građani najviše vjeruju TV Vijesti, njih 28,4 odsto.

Na drugom mjestu nalazi se TVCG sa 25,4 odsto, zatim Prva TV sa šest odsto, Gradska TV sa četiri odsto, Nova M sa tri odsto...

Da bi se informisali o važnom događaju, građani najčešće biraju TV Vijesti i to njih 39 odsto.

Za 26 odsto građana prvi izbor za informisanje je TVCG, za šest odsto Prva TV, za četiri odsto Nova M, a za dva odsto Pink M.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.000 ispitanika u periodu od 31. maja do 14. juna 2022. godine, CAPI metodom istraživanja (licem u lice).

Bonus video: