Protest penzionera 14. jula u Bijelom Polju: Iznijeće nove zahtjeve, kažu da neće blokiratu glavnu saobraćajnicu

Iz organizacionog odbora navode da se penzioneri svakog dana nalaze u sve težem položaju i goroj ekonomskoj situaciji, da su mnogi bez uslova za život, a da ioanko složeno stanje posebno loše utuču svakodnevna poskupljenja

3343 pregleda 3 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković

U Bijelom Polju, ispred zgrade Opštine, 14. jula, sa početkom u 12 časova će biti organizovan protest peznionera.

Penzioneri traže da im se penzije povećaju na 60 odsto od prosječne zarade, da penzije ispod 450 eura budu proporcionalno uvećane, da se ponište sva rješenja Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) izdata penzionerima koji su stekli pravo na penziju nakon stečaja i da sve to bude u primjeni od januara.

Iz organizacionog odbora navode da se penzioneri svakog dana nalaze u sve težem položaju i goroj ekonomskoj situaciji, da su mnogi bez uslova za život, a da ioanko složeno stanje posebno loše utuču svakodnevna poskupljenja.

Kako ističu, do sada im se niko iz Vlade i Skupštine Crne Gore nije obratio, a što govori o odnosu prema penzionerima, zbog čega treba da se još više organizuju i pripreme za još veće proteste koje će najaviti 14. jula, kada će iznijeti i nove zahtjeve penzionera.

"Odbor protesta je odlučio da ovaj put ne blokira glavnu saobraćajnicu ka Podgorici, jer ne želimo da ostavimo turiste sa porodicama da čekaju u kolonama automobile, dovoljno je samo da u što većem broju izađemo svi ispred Opštine Bijelo Polje. Zato pozivamo i sve građane Bijelog Polja i mlade i stare, da nam se pridruže jer ovo nije borba samo za penzionere, ovo je borba za Crnu Goru, za sve građane, za budućnost naše djece" navodi se u saopštenju penzionera sa sjevera Crne Gore.

Bonus video: