Državni službenici i NVO aktivisti igraju fudbal zajedno sa Romima

Fudbalska utakmica će se odigrati u 19 časova na terenu Sportskog centra Dadex u Maslinama
0 komentar(a)
mali fudbal, Foto: Shutterstock
mali fudbal, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.10.2017. 11:22h

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) inspirisana međunarodnim pokretom koji čini više od 100.000 ljudi, će se pridružiti aktivnoj sedmici Fare Football People i večeras organizovati utakmica u malom fudbalu u okviru projekta “Igrajmo zajedno”.

Državni službenici i NVO će igrati fudbal zajedno sa Romima.

Sedmica aktivnosti Football People je društvena kampanja koja je fokusirana na fudbal a organizuje je Fare mreža u oktobru u cilju rješavanja svih barijera koje isključuju ljude i zajednice. Podsjetićemo da je u našem društvu romska zajednica isključena i da je prema Romima etnička distanca zabrinjavajuća.

U periodu od 5. do 19. oktobra, profesionalni klubovi i igrači, osnivači i amaterska strana igre i hiljade drugih na društvenim mrežama slaviće snagu fudbala kako bi ujedinili ljude i slavili različitosti. Tokom 2016.godine, više od 2.000 aktivnosti organizovano je u Evropi. Više od 100.000 bilo je direktno uključeno.

Izvršni direktor Mreže Piara Powar je kazao da je sedmica fudbalera veoma važan period za evropski fudbal jer okuplja sve one koji gledaju, igraju ili se bave sportom i podržavaju inkluziju i različitosti u svim strukturama.

YIHR i Fare vas pozivaju da ispratite fudbalsku utakmicu i ohrabruju sve grupe koje su uključene u borbu protiv diskriminacije da se pridruže sedmicama posvećenim Ljudima fudbala.

Fudbalska utakmica će se odigrati u 19 časova na terenu Sportskog centra Dadex u Maslinama.

Bonus video: